Kæmpe bombe i Giro d’Italia: Evenepoel tvunget ud efter positiv coronaprøve

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Kæmpe bombe i Giro d’Italia: Evenepoel tvunget ud efter positiv coronaprøve
Remco Evenepoel vandt i 2022 Vuelta a España og sigtede i år efter en sejr i Giro d'Italia.
Remco Evenepoel vandt i 2022 Vuelta a España og sigtede i år efter en sejr i Giro d'Italia.
Luca Bettini/AFP
Giro d'Italia er sent søndag aften blevet ramt af lidt af en bombe, da løbets førende rytter, den belgiske superstjerne og forsvarende verdensmester, Remco Evenepoel, er blevet tvunget til at forlade løbet. Den 23-årige forhåndsfavorit er således testet positiv i en rutineprøve for COVID-19.

Knapt havde Remco Evenepoel nået at fejre søndagens sejr på Giro d’Italias niende etape, inden han må se sig selv forlade løbet. Søndag aften meddeler belgierens hold således, at den forsvarende verdensmester udgår af løbet efter en positiv coronaprøve.

Samtidig har den 23-årige belgiske superstjerne sendt en meddelelse ud på sine sociale medier, hvori han fortæller, at der var tale om en rutinetest, der gav et positivt resultat for COVID-19.

”Min oplevelse her har været virkelig speciel, og jeg så frem til at konkurrere i løbet af de næste to uger. Jeg kan ikke takke personalet og rytterne, som ofrede så meget i forberedelserne til Giroen, nok,” skriver Remco Evenepoel på sine sociale medier.

Belgieren kørte sig søndag ellers tilbage i den lyserøde førertrøje, efter norske Andreas Leknessund havde båret den i flere dage ovenpå nordmandens flotte udbrud, der dog ikke kastede en etapesejr af sig for den 23-årige norske Team DSM-rytter.

Foruden flere lyserøde førertrøje, nåede Evenepoel også at vinde begge af de hidtil afviklede enkeltstarter i løbet, hvorfor han lignede en af de helt store favoritter til at snuppe den samlede sejr, selvom han på lørdagens bjergetape tabte 14 sekunder til en trio bestående af Geraint Thomas, Tao Geoghegan Hart og Primož Roglič.

Remco Evenepoel er ikke den eneste store profil, der allerede nu er blevet tvunget ud af det italienske etapeløb på grund af en positiv coronaprøve. Også INEOS Grenadiers’ bomstærke italienske tempospecialist, Filippo Ganna, måtte forlade løbet efter en positiv coronaprøve.

Mandag venter en hviledag i Giro d’Italia, inden rytterne, nu altså uden Remco Evenepoel, fortsætter tirsdag med en etape, løbets 10. ud af i alt 21, fra Scandiano til Viareggio på i alt 196 kilometer.