NHL-roundup: Boston tilbage på sporet mens Dallas og Edmonton hænger i bremsen

Kings vandt endnu engang i overtid i serien
Kings vandt endnu engang i overtid i serienProfimedia
Islanders hev en sen sejr i land over Carolina, der stadig er uden Frederik Andersen. Los Angeles Kings og Minnesota Wild er begge foran 2-1 i kampe, trods lavere seedning end deres modstander.

New York Islanders 5, Carolina Hurricanes 1

Sikke en afslutning! Inden for kun 2:18 minutter lavede Islanders fire mål i slutningen af 3. periode. Palmieri, Martin, Mayfield og Lee skrev sig dermed ind i historien. Aldrig før i Stanley Cup-slutspillets historie har et hold scoret fire mål så hurtigt. En stilling på 1-1 blev til 5-1 og det kom Hurricanes ikke tilbage fra.

New York var klart det bedre hold i slutfasen. Ilya Sorokin var en sikker sidste skanse for Islanders hele kampen, idet han reddede 30 af modstanderens forsøg. Kort før slut var der håndgemæng, og der blev uddelt fem udvisninger, hvilket mere eller mindre er kotyme i slutspillets indledende faser. Dermed lykkedes det Islanders at hente ind på Carolina, der nu kun er foran med 2-1 i kampe.

Stemningen i den nybyggede UBS Arena var som et galehus."Det var ret imponerende. Jeg troede ikke, at det ville være som den gamle hal. Men det kommer sgu tæt på. Det er klart, at vores fans genererede så meget energi, at vi var i stand til at tippe kampen," sagde Matt Martin efter kampen.

Los Angeles Kings 3, Edmonton Oilers 2

To mål i powerplay fra superstjernen Connor McDavid var ikke nok for Oilers. Edmonton Oilers gav deres fordel væk i første runde af serien mod Los Angeles, der vandt det første opgør i serien. Trevor Moore scorede det afgørende mål i overtiden der gav Kings en føring i serien på 2-1 i kampe.

Selv Leon Draisaitl kunne ikke afværge nederlaget i overtiden
Selv Leon Draisaitl kunne ikke afværge nederlaget i overtidenAFP

Leon Draisaitl var på isen i 23:44 minutter, sendte tre skud på mål og havde en assist på McDavids udlignende mål.

Florida Panthers 2, Boston Bruins 4

Et mål og en assist: I fraværet af kaptajn Patrice Bergeron og veteranen David Krejci var Taylor Hall den afgørende faktor i den anden slutspilssejr over Florida Panthers. Superstjernen David Pastrnak scorede også og gjorde det til 3-0 midtvejs i 3. periode.

Boston tilbage i spidsen
Boston tilbage i spidsenAFP

I serien fører favoritterne fra Boston nu med 2-1. Med høj effektivitet og en disciplineret præstation mindede de igen om det stærke hold fra grundspillet.

Bruins-cheftræner Jim Montgomery var derfor tilfreds:"Vi så vores typiske hockey. Uanset hvem der spiller, har vi brug for en god præstation fra alle for at vinde. I den anden kamp var der nogle der ikke bidrog. Det var ikke tilfældet i aften."

Minnesota Wild 5, Dallas Stars 1

"Vi talte meget om, hvad vi vil gøre, og hvordan vi vil spille. Det skal gøres konsekvent, hvis man vil have succes," sagde Minnesota-træner Dean Evason:"Vi skal spille på den måde, som vi gjorde i aften."

Dette beskriver i grove træk hvad Minnesota Wild natten til lørdag. De havde fuldstændig kontrol over Stars. De tillod kun seks skud på mål i første periode. I hele kampen blev 22 skud blokeret, og målmand Filip Gustavsson havde en redningsprocent på 95,83 procent.

På trods af at Dallas startede denne slutspilsserie som favoritter, er de nu bagud 2-1 og Minnesota har også hjemmebane i den næste kamp. Norske Mats Zuccarello scorede to gange, mens Ryan Hartman lagde et mål og to assists til.