Dansk NHL-målmand ser indledende slutspilssejr fra bænken

Frederik Andersen måtte se til i Carolinas første sejr i slutspillet
Frederik Andersen måtte se til i Carolinas første sejr i slutspilletGetty Images via AFP
Den danske ishockeymålmand Frederik Andersen og hans klub, Carolina Hurricanes, fik natten til tirsdag dansk tid en god start på NHL-slutspillet.

På hjemmebane blev det til en 2-1-sejr over New York Islanders.

Frederik Andersen havde dog ikke andel i sejren på isen. Han måtte se sig henvist til bænken i alle kampens 60 minutter.

I stedet stod finske Antti Raanta på mål og havde 25 redninger på 26 skud.

Carolina-træner Rod Brind'Amour har på det seneste ladet Andersen og Raanta skiftes til at passe målet, og fortsætter træneren den stil, kan Andersen være at finde i målet til det næste opgør mod Islanders natten til torsdag dansk tid.

I tirsdagens kamp bragte Carolina sig foran med 2-0 to minutter inde i anden periode, og New York Islanders reducerede få sekunder senere. Derefter blev der ikke scoret yderligere i kampens sidste 37 minutter.

Carolina blev nummer to i grundspillets Eastern Conference, og kan holdet leve op til det niveau, burde holdet kunne avancere i slutspillet.

Favoritterne fra Boston Bruins havde ikke de store kvaler med at besejre Florida Panthers med 3-1. David Pastrnak bragte Bruins på sejrskurs i første periode med et powerplay-mål. Trods overvægt i skud til Florida efter 1. periode, var stillingen 1-0 til hjemmeholdet. Boston vandt 2. periode med 2-1 og fører dermed 1-0 i kampe.

Tilbagevendte Kirill Kaprizov viste igen målfarlighed, da han bragte Minnesota foran i slutningen af 1. periode. To scoringer på to minutter bragte Dallas i front i starten af 2. periode. Gæsterne fik dog udlignet til 2-2 inden 3. periodes start. Dermed skulle kampen ud i overtid og man skulle frem til midten af 5. periode, før Ryan Hartman scorede og Minnesota tog en vigtig sejr på udebane.

Edmonton skuffede fælt på egen is og tabte 4-3 til Los Angeles Kings efter overtid. Det så ellers lyst ud langt henad vejen. Edmonton var foran 2-0 efter 40 minutter og trods tidlig reducering i starten af 3. periode, udbyggede Leon Draisaitl føringen til 3-1 med blot 11 minutter tilbage. Den tid er dog en evighed i ishockey. Først Adrian Kempe og siden Anze Kopitar i powerplay med 17 sekunder tilbage, gav gæsterne fra Kings udligning til 3-3. Efter halvdelen af den første overtidsperiode faldt afgørelse, da gæsternes Alex Iafallo afgjorde kampen med et powerplay mål.