Eller scorede i kamp nummer 1000 i sejr mod Montreal Canadiens

Eller scorede i kamp nummer 1000 i sejr mod Montreal CanadiensPAMELA SMITH/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP
Det lykkedes danske Lars Eller at score i sin grundspilskamp nummer 1000 i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL.

Hans hold Pittsburgh Penguins slog Montreal Canadiens 3-2 på hjemmebane natten til søndag dansk tid.

Kampens afhørende mål stod svenske Marcus Pettersson for 2 minutter og 43 sekunder inde i overtiden.

Ellers scoring sikrede Pittsburgh udligning til 1-1 efter godt fire minutters spil i anden periode.

Den 34-årige dansker trak det meste af fokus ved en ceremoni forud for kampen med sit jubilæum.

Han er første danske spiller til at nå milepælen med 1000 kampe.

I december spillede han sin NHL-kamp nummer 1000, når man også tæller slutspilskampe med.

Rødovre-drengen satte første gang stålskinnen på den amerikanske is i 2009 for St. Louis Blues. Et år senere skøjtede han videre til Montreal Canadiens, inden han havnede hos sit nu forhenværende hold Washington Capitals i 2016.

Danskeren nåede at spille størstedelen 1000 NHL-kampe for Capitals, inden han rykkede videre til Pittsburgh.

I 2018 vandt han Stanley Cup-trofæet - mesterskabet i NHL - med hovedstadsklubben. Det har ingen dansker hverken før eller siden gjort.

Eller fik sin ishockeyopdragelse i Rødovre, inden han i 2005 tog til svenske Frölunda. Fire år senere gik turen så over på den anden side af Atlanterhavet.

På landsholdet har Lars Eller spillet 49 landskampe. Han har på grund af sine forpligtelser i NHL ofte været forhindret i at tørne ud i rødt og hvidt.

Danske Nikolaj Ehlers' hold Winnipeg Jets var også i aktion natten til søndag. Danskerens hold tabte 0-1 til Toronto Maple Leafs.