Irans træner opfordrer Klinsmann til at trække sig som FIFA-ekspert efter kontroversielle kommentarer

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Irans træner opfordrer Klinsmann til at trække sig som FIFA-ekspert efter kontroversielle kommentarer
Irans træner opfordrer Klinsmann til at trække sig som FIFA-ekspert efter kontroversielle kommentarer
Irans træner opfordrer Klinsmann til at trække sig som FIFA-ekspert efter kontroversielle kommentarerProfimedia
Irans træner Carlos Queiroz har opfordret Jürgen Klinsmann til at træde tilbage fra sin rolle i FIFAs Technical Study Group og kaldt hans kritik af det iranske holds kultur en "skændsel for fodbold i følge ESPN.

Efter Irans 2-0-sejr over Wales kritiserede den tyske fodbold-legende Queiroz og hans hold for deres mangel på sportsmanship. 

"Det er deres kultur, og det er derfor, Carlos Queiroz, passer rigtig godt til det iranske landshold," sagde Klinsmann på BBC. "Han mislykkedes med Colombia og Egypten i deres bestræbelser på at kvalificere sig til VM. Så tog han tilbage lige før VM for at træne Iran, hvor han allerede har arbejdet i lang, lang tid", sagde Klinsmann. Desuden sagde den tyske ekspert, at Iran arbejder bevidst med hele tiden at påvirke dommeren.

"Dette er bare en del af deres kultur, det er sådan, de spiller. De forsøger at påvirke dommeren konstant og omringer ham ofte med mange spillere." 

Queiroz, der er tidligere træner for Manchester United, tøvede ikke længe med at besvare Klinsmann´s kommentarer på de sociale medier:

"Selv når du ikke kender mig personligt, sætter du spørgsmålstegn ved min karakter med en typisk fordomsfuld bedømmelse af overlegenhed. Uanset hvor meget jeg kan respektere, hvor stor en spiller du var på banen, er disse bemærkninger om iransk kultur, Irans landshold og mine spillere en skændsel for fodbold", siger Queiroz.

Klinsmann er inviteret til Qatar som en del af FIFAs Technical Study Group, ledet af Arsenal´s tidligere træner Arsene Wenger, som skal levere analyser af alle kampe i Qatar og samtidig øge forståelsen for spillet i hele verden. Men den position mener Queiroz nu at Klinsmann skal trække sig fra i kølvandet på sine kommentarer. Samtidig inviterer Queiroz nu Klinsmann til den iranske træningslejr.

"På trods af dine skandaløse bemærkninger på BBC, der forsøger at underminere vores indsats, lover vi dig, at vi ikke vil være forudindtaget i forhold til din kultur, rødder og baggrund og at du altid vil være velkommen hos vores familie. "

"Samtidig vil vi med stor opmærksomhed følge, hvad der bliver FIFA's beslutning vedrørende din stilling som medlem af Qatar 2022 Technical Study Group. Fordi vi naturligvis forventer, at du træder tilbage, før du besøger vores lejr", siger Quiroz i sit opslag.

Omtaler