Endnu en Messi-rekord til samlingen: Nu er han både den yngste og den ældste

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Endnu en Messi-rekord til samlingen: Nu er han både den yngste og den ældste
Lionel Messi har gennem karrieren scoret otte VM-mål, samme antal som Diego Maradona opnåede for Argentina.
Lionel Messi har gennem karrieren scoret otte VM-mål, samme antal som Diego Maradona opnåede for Argentina.
Francois-Xavier Marit/AFP
Da Lionel Messi først scorede og senere assisterede i Argentinas vigtigt 2-0-sejr over Mexico, satte den legendariske argentiner endnu en rekord.

Man skal have en klæbehjerne uden lige, hvis man skal kunne huske alle rekorder, som Lionel Messi har sit navn stående ud for. 

Den 35-årige argentiner har i halvandet årti brændt banen af på nærmest ugentlig basis, og det har kastet temmelig mange vilde rekorder af sig gennem tiden, blandt andet rekorden for flest mål scoret på et kalenderår, da Messi for ti år siden scorede svimlende 91 mål på ét år. 

Lørdag stod han, og resten af det argentinske landshold, med kniven for struben mod Mexico efter en gedigen skuffelse i første spillerunde, hvor det blev til et sensationelt nederlag til Saudi Arabien

Argentina klarede dog skærene, anført af lige netop Lionel Messi der midt i anden halvleg sparkede bolden i nettet med et flot langskudsmål. En scoring der i øvrigt bragte Messi op på en delt andenplads for flest VM-scoringer udenfor feltet, kun overgået af brasilianske Rivelino med fem scoringer, mens Messi med sine fire langskudsmål ligger lige med Diego Forlán og Lothar Matthäus.

Mens Lionel Messis mål var ganske flot, så var Enzo Fernández' scoring til kampens slutresultat 2-0 om muligt endnu flottere, da den indskiftede Benfica-spiller flot fik plantet mexicanske Érick Gutiérrez med en fiks finte og herefter krøllede bolden op i det lange hjørne, udenfor Memo Ochoas rækkevidde i det mexicanske bur. 

Oplægget til det andet mål kom fra Lionel Messi - selvom det ganske vist var blandt karrierens nemmeste oplæg, da der var tale om en ganske simpel pasning til målscorer Fernández. 

Men med mål og oplæg i samme kamp skriver Messi sig på ny i historiebøgerne. For med sine 35 år og 155 dage er Messi den ældste spiller til at opnå mål og assist i samme kamp siden man i 1966 begyndte at føre statistik over oplæg.

Og den omvendte rekord, rekorden for at opnå mål og assist som yngste spiller? Ja, den sidder Lionel Messi såmænd også på, efter han i 2006 som indskifter mod Serbien og Montenegro kun skulle bruge 16 minutter på at score og lægge op til en Hernán Crespo-scoring i en argentinsk 6-0-sejr. Messi var dengang kun 18 år og 357 dage gammel. 

I tredje og sidste spillerunde af gruppespillet venter Polen for Lionel Messi og Co. Polen vandt lørdag med 2-0 over Saudi Arabien, i en kamp hvor Robert Lewandowski også leverede et mål og en assist i stil med Messi.