Hjulmand har lagt Højlund-plan med United: Det giver ingen mening at smadre en spiller

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Hjulmand har lagt Højlund-plan med United: Det giver ingen mening at smadre en spiller

Hjulmand har planen klar for at undgå landsholdsskader
Hjulmand har planen klar for at undgå landsholdsskaderProfimedia
Landstræner Kasper Hjulmand og landsholdets stab har lagt et stort puslespil for at kortlægge, hvor meget spilletid hver enkelt spiller vil have godt af at få i de kommende to testkampe mod Schweiz og Færøerne lørdag og tirsdag.

Han vil ikke risikere, at nogen spillere får en overbelastningsskade, før de skal hjem og spille sæsondefinerende kampe for deres klubber, og inden de om tre måneder skal til EM.

"Vi har lagt en klar plan for, hvor meget spilletid hver enkelt spiller vil have godt af, så vi ikke overbelaster nogen. Det kan godt være, der er spillere, som skal spille 180 minutter. Hvis de først skal spille lørdag eller søndag efter vores sidste kamp og ikke har nogen skavanker, er der ikke noget til hinder for at spille fuldtid."

"Vi forsøger altid at være fornuftige, men det har selvfølgelig indflydelse, at det er testkampe. Skulle vi spille en afgørende kamp på tirsdag, så ville jeg ikke tænke på at skåne nogen", siger Kasper Hjulmand.

"Det store mål er at have flest muligt spillere i topform i slutningen af maj, når jeg skal udtage dem til EM. Hvis nogen har en lille smule med baglåret, eller skal hjem til deres klubber og spille mange kampe, så tager vi det hensyn til det", tilføjer Hjulmand.

Rasmus Højlund er en af de spillere, der tages hensyn til. Han er på skånetræning torsdag for at kunne træne igennem fredag. Derefter er det planen, at han skal spille fra start mod Schweiz lørdag.

Angriberen er lige vendt tilbage fra en muskelskade, og både landstræneren og Manchester United har en interesse i, at Højlund ikke får et tilbagefald, selv om bomberens spillelyst er stor.

"Vi har en aftale med United om den samlede mængde spilletid i de to kampe. Han spiller fra start mod Schweiz, og der er ingen restriktioner på, hvor meget han må spille i den kamp. Så ser vi, hvad der sker efter den kamp."

"Vores stab har lagt en plan sammen med Erik ten Hag om, hvordan han får den bedste opbygning efter Rasmus' skadesperiode. Det er både for vores og deres bedste."

"Det giver ikke mening at smadre en spiller igennem og øge risikoen for en skade, der går ud over vores eget EM. Den plan er der for Rasmus Højlund og for alle andre spillere", siger Kasper Hjulmand.

Landstræneren fastslår, at ingen spillere i landsholdslejren døjer med skader, der gør dem ukampdygtige til lørdagens dyst mod Schweiz i Parken.