Manchester United og Kasper Hjulmand har dialog om Højlund-spilletid

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Manchester United og Kasper Hjulmand har dialog om Højlund-spilletid
Hjulmand doserer Højlund i de kommende testkampe.
Hjulmand doserer Højlund i de kommende testkampe.PAUL ELLIS/AFP
Manchester United har medbestemmelse på, hvor meget angriberen Rasmus Højlund må spille, når Danmark lørdag og tirsdag møder henholdsvis Schweiz og Færøerne i testkampe.

Forud for landsholdssamlingen havde Rasmus Højlund en periode på knap fire uger, hvor en muskelskade drillede ham.

Selv føler han sig fit og frisk, men landsholdets førsteangriber lader sine chefer om at vurdere de nødvendige fysiske hensyn.

"Jeg ved, at klubben og Kasper har talt sammen, det ville jo ikke være så smart, hvis de ikke havde koordineret det. Så det er op til dem, hvor meget jeg skal spille. Jeg står til rådighed og er klar til, hvad end træneren vil have, at jeg skal spille."

"Hvis træneren vil have, at jeg skal spille 90 minutter, så spiller jeg 90 - vil han have 70 minutter, så spiller jeg 70. Der var en plan for, at jeg ikke måtte spille mere end 70 minutter i weekenden mod Liverpool, så det var årsagen til, jeg blev taget ud der," siger Rasmus Højlund.

Kampene mod Schweiz og Færøerne er et led i landsholdets EM-forberedelser, men der står ikke point på spil.

"Jeg kan til en vis grad godt forstå, hvis United ikke vil have, at jeg spiller to gange 90 minutter med landsholdet, for vi har masser af vigtige kampe på den anden side af landsholdspausen. Vi skal kvalificere os til Champions League og forsøge at vinde FA Cuppen."

"Men samtidig skal de heller ikke bestemme, hvor meget Kasper Hjulmand må bruge mig. Der skal være en dialog om, hvordan forløbet skal være," siger Rasmus Højlund.

Når han først er inde på banen, kan han ikke skrue ned for intensiteten og belastningen, bare fordi andre forestående kampe er langt vigtigere. Han har ti gange tidligere optrådt for Danmark, men aldrig før i en testkamp.

"Det betyder ikke noget for min indsats, at det er en testkamp. Jeg glæder mig utrolig meget til at spille landskamp, og forhåbentlig vinder vi begge kampe og spiller god fodbold," siger angriberen.