Pernille Harder og Bayern nok engang tyske mestre

Sarah Zadrazil (t.v.), Linda Dallmann (m.) og Georgia Stanway jubler for Bayern.Profimedia
Bayern Münchens fodboldkvinder har vundet det tyske mesterskab for sjette gang og er fortsat ubesejrede. To spilledage før sæsonafslutningen sikrede München-kvinderne sig trofæet for anden gang i træk med en 2:1 (2:0)-sejr over Bayer Leverkusen lørdag. Rivalerne VfL Wolfsburg er syv point efter og kan ikke indhentes. Pernille Harder, der har scoret fem gange i 13 kampe undervejs mod titlen, var ikke med i truppen til kampen.

I første halvleg åbnede den engelske landsholdsspiller Georgia Stanway scoringen i det 18. minut. Linda Dallmann øgede føringen kort tid efter (27.). Selv om Leverkusens Nikola Karczewska reducerede i anden halvleg (62'), kunne München-klubben i sidste ende fejre sit andet vellykkede titelforsvar efter 2016.

Leverkusen - Bayern

Det andet mesterskab er noget helt særligt for træner Alexander Straus. "Personligt og professionelt" betyder denne succes alt for ham, sagde han forud for kampen. Triumfen betyder også, at hans hold har kvalificeret sig til gruppespillet i Champions League i næste sæson. På torsdag kan FC Bayern sikre sig the double i DFB-pokalfinalen mod rekordvinderne Wolfsburg.

Under opsyn af Bayern-præsident Herbert Hainer og den kommende kvindelandstræner Christian Wück - som tager over efter Horst Hrubesch efter de olympiske lege til sommer - lagde Bayern straks pres på. De forsøgte at overvinde det dybe Leverkusen-forsvar med lange bolde. I sidste ende var det dog en soloindsats, der gav dem føringen.

Jovana Damnjanovic tog et godt løb ind i straffesparksfeltet og fandt Stanway i midten, som blot skulle sætte bolden i mål til en fortjent føring (18'). Det næste farlige træk kom fra den livlige landsholdsspiller Giulia Gwinn. Dallmann øgede føringen kort efter følgende et hjørnespark (27').

München forblev meget fokuseret op til pausen, hvor Bayern-fansene gav højlydt støtte - et tredje mål lå i luften. Leverkusen forsøgte sig, men kunne ikke hamle op med FCB's dominans. Udeholdets fans sang allerede om mesterskabet.

I anden halvleg brød solen igennem det grå skydække over Ulrich-Haberland-Stadion, og de 2.817 tilskuere blev præsenteret for et lignende billede som før. FCB pressede igen fremad. Gwinn missede 3:0 kort efter genstarten fra dommer Anna-Lena Heidenreich (49').

Men så kom Bayer tæt på igen. Efter en forvirrende situation i straffesparksfeltet reducerede indskiftede Karczewska (62'). Bayern skiftede straks gear igen og forsøgte at holde tingene i ro med en masse boldbesiddelse. Og til sidst kunne de fejre mesterskabet.