Silkeborg og AGF kommer vaklende til pokalfinalen: Har haft et blandet indløb til finalen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Silkeborg og AGF kommer vaklende til pokalfinalen: Har haft et blandet indløb til finalen

Kent Nielsen og Uwe Rösler har begge kæmpet med resultaterne i Superligaen op til årets pokalfinale.
Kent Nielsen og Uwe Rösler har begge kæmpet med resultaterne i Superligaen op til årets pokalfinale.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Torsdagens pokalfinale i fodbold står mellem to hold, der har fået en halvsløj optakt til sæsonens vigtigste kamp.

I hverken Silkeborg-lejren eller blandt AGF'erne vækker de seneste resultater og præstationer dog bekymring inden pokalfinalen.

Silkeborgenserne har blot vundet en enkelt af sine seneste 16 kampe i Superligaen, men indsatserne peger i den rigtige retning. Det mener Silkeborgs cheftræner, Kent Nielsen.

"Man må gerne anklage vores resultater for at være for dårlige, men indholdet i kampene har været rigtig godt. Derfor har vi også leveret fint hele tiden. Vi har kun været rigtig skuffede over vores første halvleg mod FCK i søndags, ellers har vi været stærke," siger Kent Nielsen.

Silkeborg-playmakeren Mark Brink mener, at Silkeborg i sine seneste to kampe har vist både sit top- og bundniveau.

Spiller holdet som i 3-0-sejren over FC Midtjylland for halvanden uge siden, er der god mulighed for at tage pokalen med hjem til Søhøjlandet. Spiller silkeborgenserne som i søndagens 0-3-nederlag til FCK, medfører det sandsynligvis endnu et nederlag.

Selvom Silkeborg IF tog en stor skalp med en fornem sejr over FC Midtjylland, har det haltet gevaldigt med resultaterne i de seneste uger for Kent Nielsen og Co.
Selvom Silkeborg IF tog en stor skalp med en fornem sejr over FC Midtjylland, har det haltet gevaldigt med resultaterne i de seneste uger for Kent Nielsen og Co.Flashscore

"Vi har haft et lidt blandet indløb til finalen. Vi spillede en god kamp mod FC Midtjylland, hvor vi var mange, der individuelt ramte topniveau, og hvor vi som hold ramte topniveau, men bagefter var vi helt væk i vores kamp mod FCK."

"Hvis det var, fordi vi havde pokalfinalen i hovedet i søndags, så skal vi også gå ud og vise os fra vores rigtige side mod AGF," siger Brink.

Heller ikke aarhusianerne vader ind i pokalfinalen med nogen specielt succesfuld optakt.

Muligheden for at blive en del af superligaens medaljestrid forduftede hurtigt efter vinterpausen, og derfor har det meste af foråret handlet om pokalturneringen for AGF, der oveni har kæmpet med et hav af skader.

Det har smittet af på resultaterne i ligaen, hvor AGF blot har hentet 2 af 18 mulige point i mesterskabsspillet og blandt andet fået en 2-7-snitter i Farum.

Uwe Röslers århusianske mandskab har ikke vundet en kamp, siden AGF besejrede FC Nordsjælland i det andet opgør af pokalturneringens semifinale.
Uwe Röslers århusianske mandskab har ikke vundet en kamp, siden AGF besejrede FC Nordsjælland i det andet opgør af pokalturneringens semifinale.Flashscore

De tvivlsomme resultater og præstationer i den seneste måned tager AGF-anfører Patrick Mortensen afslappet.

"Efter vi kvalificerede os til pokalfinalen, snakkede vi meget om, at vi ikke kunne lægge Superligaen fra os og så først tænde for knappen til pokalfinalen."

"Vi ville gerne have gode præstationer, men af mange årsager har vi kun præsteret i kort tid. Men jeg er helt sikker på, at alle er helt klar, når de går ind til pokalfinalen," siger Mortensen.

AGF-træner Uwe Rösler er på samme linje.

"Alt, der er sket indtil nu, kan vi smide ud af vinduet," siger tyskeren.

Pokalfinalen begynder klokken 17 i Parken.