Hårdt prøvet Anton Gaaei mistede glæden ved fodbold: Kunne tænke, jeg var verdens dårligste

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Hårdt prøvet Anton Gaaei mistede glæden ved fodbold: Kunne tænke, jeg var verdens dårligste
Anton Gaaei i kamp for Ajax
Anton Gaaei i kamp for AjaxPhoto by Marcel van Dorst / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Den første sæson i Ajax er snart forbi, og Anton Gaaei har i den periode døjet med manglende lyst til at spille fodbold. Hårdt arbejde og gode folk omkring ham har dog hjulpet danskeren på rette spor. Og han er stadig stolt over at være i Ajax, fortæller han i et interview med Flashscore.dk

Det har ikke været lige nemt at være Anton Gaaei i denne sæson. Efter en flot sæson i Viborg kom den unge danske højre back på kontrakt i den hollandske storklub Ajax. Første sæson har budt på knap 30 kampe for Ajax, og det er alt andet lige kommet bag på den unge dansker.

”Jeg havde slet ikke regnet med at få så mange kampe i mit første år i Ajax. Der er surrealistisk, at jeg på et år er gået fra at spille i Viborg foran 5000 fans til nu at spille i Ajax foran over 50.000,” lyder det fra Gaaei i et interview med Flashscore.dk.

Det har dog ingenlunde været en dans på roser for 21-årige Gaaei, der har måttet lægge ryg til voldsom kritik blandt både hollandske medier og klubbens fans. Sidstnævnte så meget, at Gaaei har deaktiveret sin Instagram-konto midlertidigt, og stadig øver sig i at navigere i en verden, hvor alle har en mening om ham.

”Det har haltet lidt med glæden ved at spille fodbold de seneste par måneder. Det er dog i bedring. Det er stadig nyt for mig at være professionel fodboldspiller. Det handler om at forsøge at være så ligeglad som muligt og at lytte til de mennesker, der betyder noget for mig. Det er umuligt at holde ude, men der var så mange kommentarer på min Instagram, at jeg bare besluttede at lukke den ned uden at læse noget af det,” siger Gaaei, der dog ikke vil afvise at aktivere sin konto igen på et tidspunkt.

Der mangler ikke støtte i klubben for den hårdt prøvede dansker, der blandt andet også har fået gode råd fra Jordan Henderson, der her betydet meget for Gaaei i arbejdet på at komme hel ud på den anden side.

”Han har sagt til mig, at jeg er en god spiller, og at han synes, jeg bare skal arbejde med min selvtillid. Det er stort at sådan en stor spiller hjælper mig med at holdet modet oppe. Han har haft en god indflydelse på os unge. Han har stillet krav og været meget professionel,” lyder vurderingen fra Gaaei om sin navnkundige holdkammerat.

Netop selvtilliden har været svær at finde for Gaaei, der to gange har lidt den tort at blive flået ud inden pausen. Den danske højreback arbejder hårdt for at finde tilbage til den Anton Gaaei, der var en kæmpe profil i Viborg.

”Der er ikke rigtigt noget facit, tror jeg. Jeg gør bare mit bedste for at have ja-hatten på hver dag. Snakke med folk i klubben, og ikke være så selvkritisk og tro, at jeg er verdens dårligste fodboldspiller, hver gang jeg laver en fejl. Jeg havde jo ikke været her i Ajax, hvis ikke det var fordi jeg havde været god nok”, siger Gaaei, der i den proces også nyder godt af mentaltrænerne i Ajax, såvel som U21-landstræneren Steffen Højer, der både har haft telefonisk kontakt med Gaaei i løbet af sæsonen, og også var den første, der tog fat i Gaaei, da han mødte ind i landsholdslejren.

Topstillingen i Eredivisie
Topstillingen i EredivisieFlashscore

Overordnet set er antallet af kampe kommet bag på danskeren, der dog stadig sidder med en smule malurt i bægeret efter en hård sæson.

”Selvfølgelig er jeg ikke tilfreds med vores placering i ligaen. Personligt er jeg stolt over antallet af kampe, men jeg ville da gerne have vist mig noget bedre frem. Det skal nok komme, i takt med at jeg får mere og mere tillid fra holdet”, fortæller Gaaei, der ikke har læst meget til de rygter i de hollandske medier, der sender danskeren væk fra Ajax, enten i form af et lejeophold eller på permanent basis.

”Jeg er i Ajax, så længe som kontrakten den løber. Jeg bruger ikke så meget energi på, hvad rygterne er omkring det,” slutter Anton Gaaei.