Albert Grønbæk med to kasser i Bodø-kryds mod Ajax, Desler scorer i Toulouse-nederlag

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Albert Grønbæk med to kasser i Bodø-kryds mod Ajax, Desler scorer i Toulouse-nederlag
Opdateret
Albert Grønbæk sender bolden i nettet til 1-0
Albert Grønbæk sender bolden i nettet til 1-0Profimedia
Albert Grønbæk kom på tavlen for Bodø/Glimt, da nordmændene spillede 2-2 med Ajax, som havde danske Anton Gaaei på bænken hele kampen. Grønbæk lignede længe dagens mand i skysovs for nordmændene, men Ajax fik mirakuløst kæmpet sig tilbage fra stillingen 0-2 i dommerens tillægstid.

Andre steder på danskerradaren var Simon Kjær med den første time i en sikker milanesisk sejr over Rennes, mens Mikkel Desler udlignede til 1-1 i kampen mellem Toulouse og Benfica.

Albert Grønbæk chokerede hollandske Ajax i kampen for at komme i 1/16-finalen i Europas tredjestørste klubturnering.

Ajax har i denne sæson været i store problemer og er langt fra mesterskabskampen i den hjemlige liga, ligesom man blev banket ud af pokalturneringen af et hold fra den fjerdebedste række.

Måske derfor turde spillerne fra Bodø/Glimt at spille frisk til, selv om de var undertippede. Ajax lignede et hold, der let kunne slås ud af kurs, og de havde da heller ikke snerten til at skabe alverden, da kampen kom i gang.

Bodø/Glimt-spillerne var derimod ikke blege for at presse højt og aggressivt på hollænderne, og efter et kvarter slog 22-årige Albert Grønbæk til.

Jens Petter Hauge spillede bolden på tværs af feltet til danskeren, der tog et enkelt træk til venstre, inden han med en afdæmpet, flad og klog afslutning passerede Diant Ramaj i målet.

Efter 64 minutter bragte Albert Grønbæk igen sig selv i fokus. Efter at have mistet bolden på Ajax' banehalvdel, pressede han på for at få bolden tilbage.

Det resulterede i en god mulighed til Håkon Evjen, som netop er skiftet til Bodø/Glimt efter et mislykket ophold i Brøndby. Hans afslutning blev blokeret, men bolden landede hos Grønbæk, som skovlede den i mål.

Ajax virkede ikke til at kunne slå igen, men i overtiden scorede hollænderne to gange. Først udnyttede Branco van den Boomen et straffespark, som Odin Lurås Bjørtuft blev smidt ud for at begå.

Derefter pressede Ajax hårdt på, og lige før slutfløjt scorede Steven Berghuis med et tip hen over keeperen. Den tidligere Viborg-spiller Anton Gaaei blev skiftet ind kort før det sidste mål.

Kampstatistik
KampstatistikOpta by Stats Perform

I den nordlige del af Norge, faktisk på den kølige side af polarcirklen, venter der nu et returopgør på kunstgræs.

Længere sydpå havde den danske landsholdsanfører Simon Kjær også succes i Europa League med en 3-0-sejr og en assist mod franske Rennes.

Kampstatistik
KampstatistikOpta by Stats Perform