Brandvarm Ajax-hollænder slår 50 år gammel rekord: Mål og oplæg i stride strømme

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Brandvarm Ajax-hollænder slår 50 år gammel rekord: Mål og oplæg i stride strømme
Brian Brobbey har rundet 100 kampe for Ajax' førstehold med 104 optrædener. 44 scoringer og 12 oplæg er det blevet til hidtil.
Brian Brobbey har rundet 100 kampe for Ajax' førstehold med 104 optrædener. 44 scoringer og 12 oplæg er det blevet til hidtil.Profimedia
Brian Brobbey har gang i en stor sæson i Ajax, der ellers kom så forfærdeligt fra start i denne sæson. Lørdag slog den 22-årige angriber en 50 år gammel rekord med nok en målinvolvering.

Den hollandske storklub Ajax fik en forfærdelig start på sæsonen, hvor hovedstadsklubben endda på et tidspunkt befandt sig helt nede omkring nedrykningszonen, en højst usædvanlig situation for en af de mest succesrige klubber gennem tiderne.

Trods et chokerende pokalexit mod amatørholdet USV Hercules fik Ajax ikke desto mindre en fin afslutning på 2023 med ingen nederlag og seks sejre i årets afsluttende otte ligakampe, og efter nytår er de forbedrede takter fortsat hos Ajax, der har vundet tre af fire ligakampe i 2024.

Selvom det senest blot blev til en uafgjort, 1-1, var det dog mod en svær modstander i form af uhyggelige PSV Eindhoven, og Amsterdam-klubben er særligt blevet båret frem af én mand, nemlig den 22-årige angriber Brian Brobbey.

Lørdag stod han for oplægget til Steven Berghuis’ scoring, og dermed slog Brobbey en 50 år gammel Ajax-rekord, for det var nemlig 12. ligakampe i streg, at Brobbey var involveret i minimum en enkelt scoring som enten målscorer eller oplægger.

Ikke siden 4-3-nederlaget til Utrecht 22. oktober har Brobbey således spillet en ligakamp uden enten at score eller assistere, og 12 kampe i træk med scoring eller oplæg er altså aldrig nogensinde før sket i Ajax’ historie.

Tættest på kommer Ruud Geels, der i 1974 leverede 11 ligakampe i streg med scoring eller oplæg i hver kamp, og den rekord har 22-årige Brobbey, der står noteret for en enkelt landskamp for det hollandske A-landshold, nu altså slået.

I løbet af de 12 kampe er det blevet til i alt 11 scoringer og fem oplæg for Brobbey, der sammenlagt i indeværende Eredivisie-sæson har stået for 13 mål i 19 optrædener, en måltotal der dog er overgået af hele tre spillere i form af AZ Alkmaars græske Vangelis Pavlidis, Feyenoords mexicanske Santiago Giménez og PSV Eindhovens hollandske Luuk de Jong med henholdsvis 20, 19 og 18 mål.

Ajax har efter katastrofestarten fået slæbt sig op på en øjeblikkelig femteplads, dog hele 21 point efter førerholdet, netop lørdagens modstandere fra PSV, der fortsat er ubesejrede i ligaregi efter 20 runder med 18 sejre og to uafgjorte.