Jordan Henderson nægter at kritisere tidligere saudiske arbejdsgivere

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Jordan Henderson nægter at kritisere tidligere saudiske arbejdsgivere
Henderson forlod Saudi-Arabien efter kun seks måneder.
Henderson forlod Saudi-Arabien efter kun seks måneder.Profimedia
Den engelske landsholdsspiller Jordan Henderson har ikke et ondt ord at sige om sin tidligere arbejdsgiver efter sin hurtige afgang fra Saudi-Arabien. "Mange mennesker ville nok gerne have, at jeg sad her og kritiserede Saudi League. Men det har jeg ikke tænkt mig at gøre. Jeg har fuld respekt for ligaen, fansene, klubben og folkene der," sagde den 33-årige fredag under sin præsentation hos Ajax Amsterdam.

Jordan Henderson begrundede sit skifte til Holland udelukkende med sportslige årsager."Det var en fodboldbeslutning. Jeg tog til Al-Ettifaq fuld af overbevisning og ønskede at hjælpe klubben. Det gjorde jeg i seks måneder. Men tingene kan ændre sig, både på og uden for banen. Nu ser jeg frem til udfordringen i Ajax," sagde han.

Afkald på megaløn - men alligevel skadet omdømme

Hendersons skifte til ørkenen var en af de mest kritiserede sommertransfers sidste år på grund af hans tidligere engagement omkring rettighederne for homoseksuelle, der diskrimineres i Saudi-Arabien.

"Jeg sagde for seks måneder siden, at jeg undskylder, hvis jeg har fornærmet nogen, eller hvis folk føler, at jeg har svigtet dem. Og nu undskylder jeg igen," siger den tidligere Liverpool FC-anfører.

Den defensive midtbanespiller har underskrevet en kontrakt med Ajax frem til 2026, hvor Henderson skal hjælpe de hollandske rekordmestre ud af en dyb krise. De tidligere Champions League-vindere ligger i øjeblikket kun på femtepladsen - 23 point efter ligaens førerhold PSV Eindhoven.

Hos Al-Ettifaq skulle han have tjent 800.000 euro om ugen, men nu må han acceptere en betydelig løn-nedgang

Hendersons hurtige afgang fra Saudi-Arabien er også blevet kritiseret bredt i England. "Hendersons ankomst skulle være endnu et lysende symbol på saudiernes ustoppelige momentum i sporten - og alligevel holdt han ikke engang en hel sæson," skrev BBC i en kommentar:"De sidste seks måneder har skadet Hendersons omdømme, men hans exit har også skadet den saudiske proligas image."