Kæmpe pokal-chok i Holland: Ajax ryger ud af pokalen efter nedtur mod amatørhold

Ajax ryger ud af pokalen efter nedtur mod amatørhold
Ajax ryger ud af pokalen efter nedtur mod amatørholdPhoto by Gerrit van Keulen / ANP / AFP
Ajax Amsterdam er på chokerende vis ude af den hollandske pokalturnering efter lidt af en blamage.

Det var nemlig USV Hercules fra den fjerdebedste hollandske fodboldrække, der sendte Ajax ud. Amatørholdet vandt kampen med 3-2 efter et mål i tillægstiden.

Dermed er Hercules videre til ottendedelsfinalerne i pokalturneringen.

Ajax hang i store dele af kampen efter hjemmeholdet, der kom foran 2-0.

Efter et kvarter scorede angriberen Tim Pieters til 1-0 for Hercules, og den stilling holdt til pausen.

Ajax foretog en tredobbelt udskiftning, der skulle ændre på tingene i anden halvleg. Men det skete ikke.

Den tidligere Viborg-back Anton Gaaei blev også skiftet ind efter en time, og seks minutter efter danskerens indskiftning scorede Hercules til 2-0.

Igen var det Tim Pieters, der nettede for det undertippede hjemmehold.

I slutfasen lykkedes det så omsider Ajax at få scoret, og det lignede et sent comeback.

Den indskiftede Ajax-angriber Brian Brobbey reducerede til 1-2 efter 83 minutter.

Angrebsmakkeren Chuba Akpom udlignede i det 89. minut til 2-2, og Anton Gaaei blev noteret for assisten til det mål.

Men lige meget hjalp det. Hjemmeholdets indskiftede forsvarsspiller Mats Grotenbreg scorede til 3-2 tre minutter inde i tillægstiden og sørgede for en stor overraskelse i hollandsk fodbold.