Odense sikrer sikker sejr mod Nykøbing Falster og er klar til semifinalen

Odense sikrer sikker sejr mod Nykøbing Falster og er klar til semifinalenProfimedia
Odenses håndboldkvinder er sikre på en plads i DM-semifinalerne.

Det står klart efter mandagens sejr på 39-31 ude over Nykøbing Falster i slutspillets gruppe 1.

Med sejren er Odense, der slæbte to point med fra grundspillet, oppe på otte point efter tre kampe på gruppens førsteplads.

Nykøbing er noteret for to point på en tredjeplads og kan stadig håbe på at overhale Viborg på andenpladsen.

Viborg, der senere mandag aften vandt 30-27 ude over Aarhus United, har fire point. Aarhus United har et enkelt point.

Odense er som det første hold i denne sæson klar til semifinalerne, selv om der resterer tre kampe i gruppen.

På intet tidspunkt i mandagens kamp var Nykøbing Falster foran. Odense tog teten fra starten af kampen og kom hurtigt foran 5-1 og senere 14-7.

Ved pausen var Odense foran med 18-13, og den føring smed fynboerne ikke i anden halvleg.

Nykøbing Falster reducerede til 25-28, men tættere på point kom hjemmeholdet ikke. I stedet trak Odense fra og tog en komfortabel sejr.

Odenses Helena Elver blev delt topscorer for udeholdet med syv mål i kampen. Hun er lettet over pladsen i semifinalen.

"Det giver en del selvtillid og et boost. Vi havde nogle perioder, hvor vi ikke helt ramte topniveauet. Men generelt spillede vi godt", siger Helena Elver til TV 2 Sport.

Nykøbing-playmaker Kristina Kristiansen var ærgerlig over nederlaget, som presser holdet til at få hentet nogle sejre i de sidste kampe.

"Nu har vi tre kampe tilbage, og vi skal spille bedre, end vi har gjort", siger Kristina Kristiansen til TV 2 Sport.

Hjemmeholdets Elma Halilcevic blev kampens topscorer med otte mål, men det var ikke nok til en overraskelse.