Viborgs håndboldkvinder åbner slutspil med ægte gyser-sejr over Nykøbing FalsterProfimedia
Viborgs håndboldkvinder har en målsætning om at komme i DM-semifinalerne, og det kom lørdag et stykke tættere på efter den første kamp i slutspillet.

Her vandt Viborg 25-24 hjemme over Nykøbing Falster efter en dramatisk afslutning på opgøret.

Viborg var ved at smide en føring på tre mål væk, men i de sidste sekunder formåede Nykøbing ikke at udligne.

Med sejren har Viborg to point i pulje 1 efter en enkelt kamp, mens Nykøbing er noteret for et enkelt point, som holdet slæbte med fra grundspillet.

Nykøbing Falster indledte kampen bedst og kom foran 7-4, men Viborg lod aldrig udeholdet stikke af.

Ved pausen var Nykøbing foran 14-13 og kom også foran 15-13 i starten af anden halvleg, men Viborg kæmpede sig flot tilbage i opgøret.

Spillet bølgede frem og tilbage og var præget af en del fejl og brændte chancer. Derfor blev det en tæt affære helt til det sidste.

Viborg bragte sig foran med 20-18 et kvarter før tid, men den føring holdt kun i to minutter. Så havde udeholdet udlignet til 20-20.

Nykøbing-målvogter Cecilie Greve tog godt fra i målet i kampens slutfase, men udeholdets offensiv manglede det sidste til at rykke fra Viborg.

Kun en enkelt gang var Nykøbing foran i slutfasen. Nykøbing-playmaker Amalie Wulff scorede til 22-21 med ti minutter tilbage, men Viborg svarede hurtigt tilbage.

Viborgs Sara Hald udlignede til 22-22, og derfra scorede hjemmeholdet yderligere tre gange i træk.

Det betød, at Viborg var foran 25-22 på et mål af Christina Pedersen med lidt under to minutter tilbage.

Alligevel kom der stor spænding i de sidste minutter, da Nykøbing reducerede to gange på kort tid og gjorde det til 24-25.

Viborg tog en timeout med 13 sekunder tilbage på klokken. Det hjalp dog ikke meget. Hjemmeholdet smed bolden væk med få sekunder tilbage, men det lykkedes ikke Nykøbing at udligne.

I den anden kamp i puljen skal Odense og Aarhus United mødes søndag. Kun de to bedste hold går videre til semifinalerne.