Odense giver ubesejrede tyskere kæmpe øretæve i CL

De tyske mestre kom i den fynske roehakker
De tyske mestre kom i den fynske roehakkerAFP
Odense Håndbold fik søndag skovlen under Bietigheim i Champions League som det første mandskab i denne sæson, og det skete på spektakulær vis.

42-29 vandt de orangeklædte værter på hjemmebane efter en stilsikker og tempofyldt præstation mod det tyske mesterhold, som den tidligere Viborg-træner Jakob Vestergaard står i spidsen for.

Det er første gang, at Odense scorer 42 mål i en Champions League-kamp.

Sejren er en klar opmuntring efter nederlag til Team Esbjerg, Györ og Ikast Håndbold på det seneste, og den er desuden særdeles vigtig i forhold til de to øverste pladser i gruppen, der giver adgang til kvartfinalerne.

Odense har nu otte point efter seks kampe på tredjepladsen, mens Bietigheim er toer med ti point.

Gruppen toppes af ungarske Györ, der med Ulrik Kirkely på sidelinjen samt Sandra Toft og Line Haugsted på banen har hentet maksimum 12 point.

Ingen af holdenes keepere fik specielt godt fat i skytterne i de første 30 minutter af søndagens opgør i Odense, og det afspejlede sig på måltavlen, hvor Odense takket være en del tyske fejl tog teten.

Anført af en velspillende Mie Højlund spillede fynboerne sig igennem efter behag, og både stregspilleren Maren Aardahl og fløjspilleren Elma Halilcevic havde gode betingelser.

18-14 førte Odense ved pausen, og det blev kun værre i første del af anden halvleg, hvor Bietigheim blev nærmest tromlet ned i kontrafasen efter at have smidt bolden væk.

Samtidigt kom Althea Reinhardt ind i det fynske mål og styrkede sit kandidatur til den danske VM-trup med flere vigtige redninger i samme periode, hvorfor kampen reelt var afgjort efter 45 minutter ved stillingen 31-21.

I den anden ende blev den tidligere Ajax-keeper Sarah Nørklit Lønborg overladt til sig selv efter en skade til holdets anden målvogter, og hun havde en svær eftermiddag over for Odense-stjernerne.

Reserverne blev luftet i slutfasen, men det var i afmålte doser, for Odense-træner Ole Gustav Gjekstad ville have så stor en sejr som muligt til det indbyrdes regnskab med Bietigheim.

Maren Aardahl blev med otte mål på otte forsøg kampens topscorer.