Forsvarende Champions League mestre balancerede på grænsen af exit i højspændt afslutningProfimedia
De forsvarende norske Champions League mestre fra Vipers Kristiansand måtte hele følelsesregistret igennem i Champions League's playoffs før de lørdag aften i en nervepirrende afslutning sikrede sig adgang til kvartfinalen i en nervepirrende afslutning mod ungarske Debrecen.

Nordmændene sluttede skuffende på fjerdepladsen i gruppespillet og måtte derfor ud i playoffs for at kunne nå kvartfinalen. Men efter den første kamp i Ungarn havde Vipers skaffet sig et lovende udgangspunkt inden lørdagens returmøde. De vandt 29–28 i Ungarn og ville dermed gå videre med sejr eller uafgjort på hjemmebane.

Men det så mørkt ud for hjemmeholdet efter første halvleg i Kristiansand. Ungarske Debrecen var tvunget til vinde for at nå kvartfinalen, og de startede også strålende mod Vipers, som har vundet det norske mesterskab de sidste syv år i træk.

Ved pausen var stillingen således 10–15, og Vipers var dermed bagud med fire mål i alt.

Nordmændene formåede dog at spille sig tilbage i kampen, men var stadig bagud med 26-27 i kampens sidste minut, og dermed så det ud som om kampen ville gå ud i forlænget spilletid.

Men med ti sekunder tilbage af normal tid fik Vipers fat bolden, og Lois Abbingh sørgede for udligningen, hvilket betød, at de samlet gik videre med en samlet score på 56-55.

Vipers skal i kvartfinalen møde Györ fra Ungarn, som for nyligt fyrede cheftræner Ulrik Kirkely og assistenttræner Kristian Danielsen.