Oscar Fraulo efter sit hollandske gennembrud: Skal snakke fremtid med Gladbach til sommer

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Oscar Fraulo efter sit hollandske gennembrud: Skal snakke fremtid med Gladbach til sommer
Oscar Fraulo i kamp for Utrecht
Oscar Fraulo i kamp for UtrechtProfimedia
20-årige Oscar Fraulo har fået sit gennembrud i denne sæson. Nu venter vigtige kampe med U21-landsholdet og en sæsonafslutning med Utrecht. Dernæst skal der snakkes fremtid med Gladbach, der har kontrakt med den danske midtbanespiller to år endnu. Det fortæller midtbanespilleren i et interview med Flashscore.dk.

Som 18-årig forlod Oscar Fraulo FC Midtjylland, og skiftede til Borussia Mönchengladbach på en kontrakt til sommeren 2026.

Efter en flot tid på akademiet i Midtjylland, hvor han blandt andet var anfører for U/19 holdet i Youth League, blev det ikke til meget spilletid i den tyske traditionsklub.

To indhop af samlet otte minutters varighed fik han under bæltet, inden turen i august 2023 gik til FC Utrecht i den hollandske Eredivisie på en lejeaftale for denne sæson.

Trods det faktum, at der blot er 180 km mellem de to klubber, har forskellen været mærkbar for Fraulo. Efter en kort tilvænningsperiode har danskeren været fast mand på holdet, og han fik sin stjernestund, da han i slutningen af oktober blev matchvinder mod Ajax med sin scoring til 4-3 i sidste minut på hjemmebanen Galgenwaard.

”Det er klart, at når man får kampe weekend efter weekend, så bliver man bedre med tiden. Jeg lærer spillet lidt bedre, og jeg er blevet mere moden i mit spil, så det har været et godt skridt for mig, selvom der stadig er masser af ting, jeg kan lægge på”, lyder det fra Fraulo til Flashscore.dk om sæsonen, der har givet ham hans gennembrud på seniorniveau.

Selvom gennembruddet er kommet i form af masser af spilletid, er Fraulo da også fuldt bevidst om, at der er meget at lære endnu.

”Jeg skal arbejde lidt med den sidste skarphed på den sidste tredjedel af banen, så jeg kan blive mere involveret i mål og assists”, vurderer midtbanespilleren, der også nyder at have flere danskere omkring sig i FC Utrecht.

”Det er altid rart at have mange danskere omkring sig, men det bliver jo også hverdag, selvom det er fint at have nogle at snakke lidt dansk med og spille lidt kort med. Vi har det også fint sammen udenfor klubben, så det er rigtigt fint”, siger Fraulo, der udover Victor Jensen, Niklas Vestergaard, og Jeppe Okkels i førsteholdstruppen, også har fire danske klubkammerater på ungdomsholdet Jong Utrecht.

Lejeaftalen med den hollandske klub udløber efter denne sæson, og trods gennembruddet, så er der ikke umiddelbart dialog med Gladbach, der blot har givet Fraulo et mål med lejeopholdet.

”Beskeden fra Gladbach er egentligt bare at tage en kamp ad gangen, og at gøre det så godt som mulig, så jeg kan stå så stærkt som muligt til sommer, men der skal selvfølgelig tages en dialog på et tidspunkt. Jeg har ikke travlt overhovedet, og fokuserer på de ting, jeg selv kan styre. Så må vi se, om der kommer en god plan et eller andet sted, og så må vi tage dialogen derfra” siger Fraulo, der nyder at være i FC Utrecht, der har gang i en rigtig fin sæson.

Utrecht ligger på den sidste plads der giver europæisk adgang
Utrecht ligger på den sidste plads der giver europæisk adgangFlashscore

”Det er fedt bare at kunne spille med om noget. Vi kan kigge mod de europæiske pladser, og det ville være en stor ting i min karriere, hvis jeg kan slutte her med at kvalificerer Utrecht til europæisk fodbold”.

Selv har Fraulo ingen præference om fremtiden skal ligge i tysk eller hollandsk fodbold.

”Det er to gode ligaer, med mange forskellige hold der spiller på hver sin måde. Bundesligaen har en vild power, hvor Holland måske mangler lidt på det parameter. Det er teknisk stærke ligaer, men jeg synes egentligt at jeg passer ret godt til begge ligaer”, vurderer Fraulo.

Den tidligere FC Midtjylland-spiller fik debut på U21-landsholdet i slutningen af marts måned 2023. Siden da er det blevet til otte landskampe i rødt og hvidt for Fraulo, der med italienske rødder også kunne have valgt at repræsentere støvlelandet.

 Valget er dog faldet på Danmark, og frem mod de kommende kampe mod Østrig og Litauen, ser Fraulo tydeligt hvad hans rolle er.

”Nu har jeg været med et par gange efterhånden, og vi er en del nye med denne gang. Derfor har jeg selvfølgelig et ansvar for at hjælpe de nye ind, så vi hurtigt kan skabe nogle gode relationer, så vi kan stå skarpest muligt til kvalifikationskampen mod Litauen”, lyder det fra midtbanespilleren.

Fraulos sæson i Utrecht
Fraulos sæson i UtrechtFlashscore

Ligesom at rollen toner sig tydeligt frem for Oscar Fraulo, er der heller ingen, tvivl når tankerne spores ind på, hvad Fraulo vil have ud af kampene

”Det er svært at sige, om der er plads til eksperimenter mod Østrig i venskabskampen. Det er jo to forskellige hold, men der skal selvfølgelig øves nogle ting, som vi skal bruge mod Litauen, som er en must-win kamp. Målet er klart at vinde begge opgør i denne samling”, vurderer danskeren.

Danmark fører EM-kvalifikationsgruppen, mens Litauen ligger sidst uden point.