Hårdt pumpet topbrag i Farum ender 2-2: Cornelius udgik igen skadet

Der var rigeligt med spænding i Farum.
Der var rigeligt med spænding i Farum.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Nummer to i Superligaen tog lørdag eftermiddag mod nummer et, da FC København gæstede Farum og FC Nordsjælland. Efter en særdeles underholdende affære endte kampen 2-2. Andreas Cornelius blev indskiftet blot for at udgå igen tyve minutter senere, skadet påny.

FC København måtte lørdag tage til takke med 2-2 i Farum, selv om holdet var foran to gange i topkampen i Superligaen mod FC Nordsjælland

På trods af de to føringer var det ikke ufortjent, at værterne fik point, da der var tale om et jævnbyrdigt og underholdende opgør, hvor der var højt tempo og store chancer til begge mandskaber.

Resultatet betyder, at FCK fortsat fører Superligaen med to point ned til FCN på andenpladsen efter otte spillerunder.

FCN havde momentum fra kampens start og havde optræk til flere store chancer.

Efter et kvarter var det dog i den anden ende af banen, at opgørets første scoring skulle falde, da den unge islandske angriber Orri Oskarsson elegant satte bolden ind til 1-0 efter flotte FCK-kombinationer.

Værterne pressede bagefter hårdt på for en udligning, og efter knap en halv time kom den, da midtbanespilleren Jeppe Tverskov umarkeret headede bolden i mål efter et hjørnespark.

Efterfølgende fortsatte kampens høje tempo, og begge mandskaber kom frem til store muligheder.

FCN var tæt på at få et føringsmål fra anden halvlegs start, men værterne blev straffet for manglende kynisme, da midtbanespilleren Mohamed Elyounoussi sendte FCK på 2-1 efter en effektiv omstilling i det 54. minut.

Som i første halvleg svarede værterne hurtigt igen, da backen Martin Frese stod klar og udlignede efter et kort hjørnespark.

Mod slutningen af opgøret var FCN det mest dominerende hold, men misbrugte muligheder betød, at kampen endte uden vinder.

I anden halvleg blev Andreas Cornelius skiftet på banen for FCK, men måtte udgå med en ny skade.

Angriberen har døjet med flere skader, siden han kom tilbage til FCK i sommeren 2022.