Neestrup kræver koldblodighed i topkamp: "Vi skal stikke kniven ind, når vi er bedst"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Neestrup kræver koldblodighed i topkamp: "Vi skal stikke kniven ind, når vi er bedst"

Neestrup glæder sig til topkampen i Farum, hvor koldblodighed er afgørende.
Neestrup glæder sig til topkampen i Farum, hvor koldblodighed er afgørende.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lørdag eftermiddag er der topkamp i Farum, når FCK gæster FC Nordsjælland. Det betyder også et møde mellem nummer to og nummer et i Supeligaen. Med to point op til FCK kan FCN altså overtage førstepladsen med en sejr. Det er Jacob Neestrup i FCKs trænersæde naturligvis ikke indstillet på, og han mener, at landskampspausen har skærpet holdet.

De to hold har begge haft næsten to uger at kunne restituere i, men FCK har i kraft af deres mange landsholdsspillere ikke kunnet spare lige så meget på truppen, som FC Nordsjælland har. Det er cheftræneren for gæsterne udmærket klar over. Men at evaluere den senere tids succes har været lige så anvendeligt for ham og spillerne, mener han.

"Vi har haft 14 dage, hvor nogle har haft mulighed for lige at trække vejret, mens andre fortsat har skullet arbejde hårdt i landsholdstjenester. Så i dag er den første dag, hvor alle er til rådighed, og nu glæder vi os egentlig bare til at komme i gang med et topbrag i morgen. Landsholdspauser er også altid en mulighed for at kigge tilbage, dels på alle de gode ting, vi har lavet, og dels på de ting, som vi gerne ville have gjort bedre eller været mere konstante i.”

Han har dog stor respekt for modstanderne, som leverede stærk modstand i fire meget underholdende kampe i foråret, og som holder sig i haserne på de forsvarende mestre. Dette endda på trods af tabet af kæmpeprofilen Ernest Nuamah, der er skiftet til fransk fodbold og Lyon. Og Neestrup ved, at det handler om at slå til på de afgørende tidspunkter af kampene.

"Hvis vi tager udgangspunkt i de kampe, vi havde mod hinanden i foråret, så var det fire rigtigt gode kampe på et meget højt niveau i et meget højt tempo. Der var kampe, hvor vi var bedst, og der var kampe, hvor de var bedst. Momentum skiftede meget i alle fire kampe, og derfor handler det i morgen om, at vi skal stikke kniven ind i de perioder, hvor vi er bedst, og samtidig som minimum have kontrol i de perioder, hvor vi af forskellige årsager ikke kan tage initiativet,” slutter Jacob Neestrup.

FCK har til kampen Peter Ankersen tilbage i deres spillertrup, efter den erfarne højreback ikke var med i de to kampe op til pausen.

Følg kampen via Flashscore!