Europa League LIVE: Sådan forløb Atalantas sejr i Europa League

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Europa League LIVE: Sådan forløb Atalantas sejr i Europa League

Opdateret
Europa League LIVE: Kan Leverkusen fortsætte stimen eller slutter den mod Atalanta
Europa League LIVE: Kan Leverkusen fortsætte stimen eller slutter den mod AtalantaProfimedia
Bayer Leverkusen kan føje endnu en titel til deres flotte sæson, og skrive sig ind i historiebøgerne for tid og evighed. Atalanta kommer med europæisk selvtillid, efter at have sendt både Liverpool og Marseille ud i mørket. Du kan følge Europa League finalen LIVE fra Dublin på Flashscore.dk

Opdater

Ademola Lookmans tal
Ademola Lookmans talOpta by Stats Perform
Spillerbedømmelser
SpillerbedømmelserFlashscore

Atalanta tager sejren i Europa League finalen, men en flot sejr på 3-0 over Leverkusen, der dermed taber for første gang i sæsonen. De tyske profiler blev slet ikke sat i scene, og de taktisk kloge italienere havde styr på dem fra start til slut. Den helt store helt var Ademola Lookman, der med et hattrick sikrede Atatalnta deres første europæiske titel. Xabi Alonso måtte se sig taktisk udmanøvreret af Gian Piero Gasperini.

SLUTFLØJT

90+1': UDSKIFTNING - Atalanta sætter Rafael Toloi ind i stedet for Matteo Ruggeri

90': Der er lagt fire minutter til.

90': Leverkusen appellerer for et straffespark, men dommeren vinker afværgende i første omgang. Hlosek bliver hægtet af Scalvini, og situationen skal ses igennem af VAR, som afviser.

89': Atalanta vil blive den første italienske vinder af turneringen under navnet Europa League, hvis det lykkes for dem at holde fast i sejren til sidst. 

87': Det ligner at kamp nummer 52 bliver lykkens gang for Leverkusens modstandere. Tyskerne ser ganske modløse ud, og får slet ikke lagt et afgørende tryk på Atalanta.

84' UDSKIFTNING - Scamacca og Zappacosto forlader banen for Atalanta, og de bliver afløst af Hans Hateboer og El Bilal Toure.

82' Schick kommer frem til en afslutning, uden det volder problemer for Atalanta. Det efterfølgende hjørnespark fører heller ikke til noget.

81' UDSKIFTNING - Leverkusen bytter igen to spillere. Patrik Schick og Nathan Tella kommer ind. Ud går Florian Wirtz og Jeremie Frimpong. Nu går Xabi Alonso for alvor på kompromis med spilkonceptet.

79' Ederson sender et tamt forsøg afsted, men det er heller ikke vigtigt for Atalanta. Tiden går, klokken slår, og italienerne er 10 minutter fra at få skovlen under Leverkusen.

75' MÅL (3-0) - Hattrick af Lookman. Kampens helt store oplevelse sender Atalanta på tærsklen til finalesejren. I første halvleg svingede han højrebenet, og denne gang er det med venstreskøjten, at nigerianeren passerer Kovar. Det er første hattrick i en Europa League finale nogensinde.

72': Med indskiftningen af tjekkiske Hlozek er Leverkusen gået over til at spille med to 9'ere. Det kan kun betyde mange bolde ind i feltet i slutfasen.

70' ADVARSEL - Teun Koopmeiners trækker Wirtz i trøjen, og får fortjent gult.

69' UDSKIFTNING - Leverkusen bytter to gange. Palacios og Grimaldo går ud, og ind kommer Robert Andrich og Adam Hlozek

67' ADVARSEL - Ademola Lookman sender Edmond Tapsoba ud efter pølser med et skarpt træk, og spilleren fra Burkina Faso får en advarsel.

65': Leverkusen begynder at tiltvinge sig mere possession. Fordelingen efter en time er 58-42 i tysk favør, men Leverkusen mangler at blive rigtigt farlige. Atalanta begynder at ligne det italienske hold de er, og trækker tiden ved enhver given lejlighed.

60' ADVARSEL - Zappacosta bliver fjerde spiller med et gult kort.

60': Sidst et hold kom tilbage efter at have været bagud med to mål, var i den legendariske Champions League finale i 2005, hvor Liverpool var bagud 3-0 ved pausen. Målscorer i den kamp var såmænd Xabi Alonso.

56' UDSKIFTNING - Charles De Ketelaere går ud, og bliver afløst af kroatiske Mario Pasalic

54': Leverkusen spiller bolden rundt tæt ved Atalantas felt. Italienernes Ederson har spillet en stor kamp, og dækker fornemt af på den defensive midtbane. 

50' STOR CHANCE - Hincapie forhindrer et sikkert mål til Atalanta. Stopperen kommer først på bolden, ellers havde De Ketelaere været helt fri.

49': Kampens rumænske dommer Istvan Kovacs, er allerede begyndt at signalere til Atalantaspillerne, at de godt kan glemme at trække tiden ved standardsituationer.

46' UDSKIFTNING: Xabi Alonso har reageret i pausen, og sætter Victor Boniface på banen fra anden halvlegs start. Nigerianeren afløser Stanisic. Atalanta blev også tvunget til en udskiftning. Sead Kolasinac lignede en mand, der blev skadet lige inden fløjten lød. Han afløses af Giorgio Scalvini.

46' : Anden halvleg er sat igang. Leverkusen har fem gange i de sidste to måneder været bagud med 2-0, men alligevel kommet tilbage i kampen.

Statistik fra første halvleg
Statistik fra første halvlegOpta by Stats Perform

Atalanta er fuldt fortjent i front ved pausen. Tyskerne er slet ikke kommet frem til noget af betydning, og holdet fra Bergamo presser de tyske spillere overalt på banen. Lookman har ikke kun scoret to flotte mål, men har også holdt Frimpong fra at kunne deltage offensivt. Adli i front for Leverkusen er ikke kommet til en chance, og det kan ikke være længe, inden Patrik Schick eller Victor Boniface kommer i spil.

PAUSE

45+1: Xhaka forsøger sig igen fra distancen. Denne gang er schweizeren tættere på, men Musso kan let følge bolden til målspark.

45': Der er lagt to minutter til første halvleg

43': Charles De Ketelaere kommer til en god mulighed. Belgieren trækker ind fra højre side, og forsøger at udplacere Kovar ved den nærmeste stolpe.

41': Xabi Alonso må være yderst utilfreds med sine tropper. Der er lagt op til en peptalk i pausen, og spanieren skal have sine spillere til at genfinde troen på egne evner.

36' ADVARSEL - Både Florian Wirtz og Scamacca kommer i den sorte bog. Scamacca kommer alt for sent med sin tackling, og tyskeren brokker sig højlydt.

35' STOR CHANCE - Leverkusens Alejandro Grimaldo er helt fri, men når ikke at se, hvor langt ude målmanden er. Musso var fanget på halvdistancen, men slap med skrækken.

34': Florian Wirtz har været pakket helt væk i første halvleg indtil videre. Xhaka forsøger at tage spillet til sig, men Leverkusen skal have tyskeren mere med, hvis de skal hente Atalantas forspring.

30': Amine Adli vrider sig i straffesparksfeltet, og sender lange blikke efter et straffespark. Granit Xhaka sendte kort forinden et forsøg afsted fra distancen, uden for alvor at tro på det. Leverkusen er rystede.

26' MÅL (2-0) - Dobbelt op for Lookman, der hamrer bolden i mål ved den fjerneste stolpe. Kovar i målet har ikke en chance, da nigerianeren opsnapper en løs bold, og efter et par træk tordner Atalanta i front med 2-0.

25': Midtvejs i første halvleg har Leverkusen næsten dobbelt så mange afleveringer som Atalanta. Et godt bevis på de to forskellige spillestile.

22' ADVARSEL - Atalantas vikarierende anfører Berat Djimsiti kommer for sent med en tackling. Albaneren er anfører i fraværet af Marten de Roon

19': Leverkusen kommer frem til sin første chance. Josip Stanisic, der har scoret i to ud af sine sidste tre kampe, sender et skud afsted, men uden at volde Juan Musso problemer.

16': Atalanta har alt momentum i kampen. Leverkusen kan slet ikke få det til at fungere, men er også kendt for at kunne score sent i deres kampe.

12' MÅL (1-0) - Ademola Lookman bringer Atalanta i front. Den hurtige kantspiller finder plads efter et hjørnespark, og kan sikkert sende bolden ind bag Kovar i Leverkusens mål. Davide Zappacosta stod for oplægget.

11' Atalanta er kommet bedst fra start. Leverkusen virker febrilske i deres opspil, og har nok at gøre med at dæmme op for italienerne. Hverken Xhakka elelr Wirtz er kommet til noget.

8': Matteo Ruggeri kommer frem til et fint indlæg fra Atalantas venstre side, men Gianluca Scamacca kommer ikke for alvor frem til en farlig afslutning. Piero Hincapie får skærmet Atalanttabomberen flot af.

7': En af de vigtige dueller i finalen ligger i Leverkusens højre side, hvor angrebsivirge Jeremie Frimpong skal holde øje med Atalantas hurtigløber Ademola Lookman. Kan Frimpong tøjle englænderen, er tyskerne godt stillet.

4': I vanlig Atalanta-stil er de blå/sorte spillere i intens boldjagt overalt på banen. Italienerne ligner ikke et hold, der er kommet for at stille sig tilbage.

1': Kampen er fløjtet igang i Dublin.

Kl. 20:47 - En af aftenens helt store profiler, bliver Florian Wirtz fra Leverkusen. Den 21-årige tysker har haft en fremragende sæson, og er helt fortjent kåret som Bundesligaens bedste spiller. 11 mål og lige så mange oplæg blev det til i den hjhemlige turnering, mens det er blevet til fire mål og fire mål for Wirtz i europæiske kampe.

Kl. 20:26 - De to hold mødtes også i Europa League i 2022. Dengang var Leverkusen et andet sted end de er idag, og Atalanta vandt begge opgør, og avancerede til kvartfinalen i Europa League.

Indbyrdes møder
Indbyrdes møderFlashscore

Kl. 20:09 - Atalanta stiller op med disse 11 spillere fra start. Som forventet er Marten de Roon ikke med for italienerne.

Kl. 19:58 - Leverkusen har netop offentliggjort deres startopstilling til finalen. Både Patrik Schick og Victor Boniface starter ude. De to står bag 21 mål i Bundesligaen, samt 10 mål i europæisk sammenhæng.

Kl. 19:57 - De to holds fans begynder at fyre op under Dublin og Aviva Stadium. Der kan være 51.700 tilskuere på det stadion, der åbnede i 2010, og til daglig er hjemmebane for det irske landshold. Finalen i 2011 blev også spillet på Aviva Stadium. Dengang vandt FC Porto med 1-0 over deres portugisiske landsmænd fra Braga

Kl. 19:48 - Atalanta kan blive det femte italienske hold, der vinder Europa League, hvis man medregner vindere af begge de hedengange turneringer UEFA Cuppen og Europa Cuppen for pokalvindere. Napoli, Parma, Inter og Juventus har før løftet pokalen.

Kl. 19:41 - Bliver det Atalanta der bryder stimen for Xabi Alonsos mandskab? Læs om hvor italienerne kan sætte ind over for de nye darlings fra Leverkusen her.

Kl. 19:36 - Leverkusens spillerbus er ankommet til Aviva Stadium forud for aftenens finale.

Kl. 19:30 - Velkommen til Flashscores live-dækning af Europa League finalen mellem Atalanta og Leverkusen. Italienerne jagter deres første europæiske titel i deres første finale, mens Leverkusen står i sin første europæiske finale siden de tabte Champions League finalen til Real Madrid i 2002.