Bundesligaen udbygger føringen til Premier League i kamp om 5. Champions League plads

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Bundesligaen udbygger føringen til Premier League i kamp om 5. Champions League plads
Det eftertragtede UEFA Champions League-trofæ bliver fotograferet.
Det eftertragtede UEFA Champions League-trofæ bliver fotograferet.AFP
En femte Champions League-plads til Bundesliga-holdene i næste sæson ser mere og mere sandsynlig ud. Bayern Münchens 1-0-sejr over Arsenal og Real Madrids eliminering af de forsvarende mestre Manchester City har bragt Tyskland et stykke foran England.

På UEFA's rangliste for indeværende sæson ligger Tyskland nu på andenpladsen med 17.642 point efter returkampene i Champions League-kvartfinalerne, mens England på tredjepladsen har 16.875 point. Italien (18.428) fører ranglisten.

De nye tyske mestre Bayer Leverkusen kan øge afstanden yderligere til Premier League med en sejr i returopgøret i Europa League-kvartfinalen mod West Ham United

Englænderne sætter lid til Liverpool og Aston Villa

De engelske klubber er alle røget ud af Champions League, mens Bayern og Borussia Dortmund er i semifinalen. Bortset fra West Ham er engelsk fodbold kun repræsenteret internationalt af Liverpool FC (Europa League) og Aston Villa (Conference League).

Liverpool skal revanchere et 3-0-nederlag i det første opgør mod Atalanta Bergamo torsdag aften. Villa vandt den første kamp mod OSC Lille fra Frankrig 2-1.

Når sæsonen er slut, vil de to bedste nationer på ranglisten få en ekstra startplads i næste sæsons Champions League, når den bedste række øges fra 32 til 36 hold som følge af en omfattende reform.

Hver sejr til et hold giver to point til ranglisten, en uafgjort giver et point, og avancement til næste runde giver yderligere et point. Disse point divideres med det samlede antal startende hold i et land ved sæsonstart.