Hvem skal udgøre den sidste semifinale i CL? Få trupstatus og formbarometer her

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Hvem skal udgøre den sidste semifinale i CL? Få trupstatus og formbarometer her
Vi tager pulsen på onsdagens kvartfinalemodstandere.
Vi tager pulsen på onsdagens kvartfinalemodstandere.AFP
VI skal have fundet deltagerne i den sidste Champions League semifinale onsdag aften. Flashscore sætter her luppen på de fire tilbageværende kvartfinalister.

Bayern München

Der er alt at spille for på Allianz Arena onsdag aften efter et 2-2 resultat i den første kamp på Emirates.

Bayern brugte weekenden på at besejre Köln med 2-0, men måtte til gengæld også lide den tort at se det tyske mesterskab glide dem af hænde.

Om det bliver benzin på bålet vil vise sig, men Bayern har vundet alle hjemmekampe i Champions League i denne sæson, på da lige nær nulløsningen mod FC København.

I Bundesligaen er det blevet til otte sejre i de sidste 10 hjemmekampe, og hjemmebanen i Champions League har generelt været god ved sydtyskerne. Sidste nederlag i Europas tungeste vægtklasse var i 2021, da PSG vandt med 3-2.

Efter at have haft massive skadesproblemer før afrejsen til Emirates kan endnu flere fravær nu ramme Bayern-chefen Thomas Tuchel,

Bayern vil være uden førstevalget på venstrebacken, Alphonso Davies, på grund af karantæne, men også Gnabry, Leroy Sane og Kingsley Coman er kommet i behandlingsrummet med skader af varierende størrelse.

Førstnævntes baglårsproblem og Comans lyskeproblem holder dem på sidelinjen, men Tuchel håber på at den tyske landsholdsspiller kan meldes klar.

Manuel Neuer, som blev sparet i weekendens sejr over Köln for at være på den sikre side, skulle være klar til at vogte buret.

Arsenal

Arsenal oplevede et sjældent nederlag i weekenden, da deres mesterskabsdrømme blev sat på pause med et nederlag til Aston Villa. Det var englændernes første nederlag siden de tabte til Porto i 1/8-finalen i Champions League.9

The Gunners har generelt ikke været prangende på udebane i Champions League, hvor de foruden nederlaget til Porto, også tabte til som Lens, og måtte nøjes med 1-1 mod PSV.

Nederlaget til Porto er omvendt eneste nederlag på udebane i 2024 på tværs af alle turneringer, men hvis Arsenal kigger i historiebøgerne, vil de kunne se, at de sidste to udekampe mod Bayern begge har resulteret i et nederlag på 5-1.

Mikel Arteta kan få lidt af en udfordring med startopstillingen, da anfører Martin Ødegaard ikke kunne fuldføre alle 90 minutter i nederlaget til Villa. Nordmanden trænede dog med tirsdag og forventes at kunne stille til start.

Jurrien Timber er garanteret fraværende, da han fortsætter sin genoptræning efter sin korsbåndsskade, men der er håb om, at hollænderen vil gøre sit længe ventede comeback i maj.

Oleksandr Zinchenkos præstation mod Villa lod en del tilbage at ønske, og da Jakub Kiwior også havde svært ved at klare Bayerns sprudlende kantspillere i sidste uge, kan Takehiro Tomiyasu få chancen fra start denne gang.

Manchester City

Manchester City har fordel af hjemmebane i returmødet efter en af de bedste Champions Leagu-kampe i mange år, da englænderne spillede 3-3 på Bernabeu mod Real Madrid.

Senestet nederlag for Manchester City var i december, og Pep Guardiolas tropper har fundet den form, der gør dem til favoritter til at genvinde både den engelske og den europæiske trone.

Manchester City har ikke tabt hjemme til Real Madrid siden 2015, og de har ikke haft nævneværdige problemer på Etihad i denne sæson, hvor de på tværs af alle turneringer er ubesejrede, og blot er gået fra banen fem gange uden at have vundet.

Guardiola kunne glæde sig over et firedobbelt fitness-boost til weekendens besøg hos Luton, hvor Phil Foden, der blev skiftet ud med et slag i det første opgør, samt sygdomsramte Kevin De Bruyne begge var med i truppen sammen med Kyle Walker og Nathan Ake.

Alle bør være klar onsdag aften, hvor eneste bekymring er John Stones, der måtte stå over mod Luton med en forstrækning. Guardiola har dog nedtonet skaden som værende af mindre betydning.

The Citizens kan derfor have hver eneste af deres vigtigste tropper til rådighed på dette afgørende tidspunkt i sæsonen, og dermed kan der blive comebacks til folk som Rodri, Silva og Foden, efter trioen nød en velfortjent pause i lørdags.

Real Madrid

Den spanske kongeklub har kursen sat mod et sikkert spansk mesterskab og har ikke tabt en kamp siden september måned, hvis man ikke regner et nederlag i forlænget spilletid i Copa Del Rey til Atletico Madrid med.

De to seneste udekampe i LaLiga er begge vundet, og det er kun bysbørnene fra Aletico der overhovedet har fået skovlen under Ancelottis tropper i denne sæson.

I skærende kontrast til Citys mere eller mindre skadesfri trup har Real Madrid stadig de langtidsskadede Thibaut Courtois og David Alaba på sidelinjen, mens Eder Militao langsomt er ved at komme i kampform igen, og blev skiftet ind i de sidste minutter af weekendens sejr over Mallorca.

Brasilianeren kan derfor nu være en mulighed som erstatning for Tchouameni, der har karantæne efter han har fået sit tredje gule kort i denne Champions League-sæson.

Militaos manglende spilletid vil dog være en udfordring for ham, så Nacho Fernandez forventes at få chancen ved siden af Antonio Rudiger i midterforsvaret, så Eduardo Camavinga, der scorede i det første opgør, kan vise sig frem på midtbanen igen.

De tre seneste møder mellem Manchester City og Real Madrid på Etihad er alle endt med hjemmesejre, og  især sidste års ydmygelse på 4-0 gør stadig ondt på spanierne.