Gigantkampe mellem Real Madrid og forsvarende mestre venter i Champions League

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Gigantkampe mellem Real Madrid og forsvarende mestre venter i Champions League
Opdateret
De sidste otte hold er klar til at dyste om pokalen med de store ører.
De sidste otte hold er klar til at dyste om pokalen med de store ører.AFP
Efter FC København blev elimineret af Manchester City i 1/8-finalerne er antallet af hold i Champions League blevet skåret ned til otte hold. Fredag eftermiddag blev der trukket lod til kvarfinalerne og dermed også, hvem der kan komme til at møde hinanden i semifinalerne og selve finalen, der spilles 1. juni på legendariske Wembley Stadium. Og især det ene sæt kvartfinaler blev et af de helt store brag, da de 14-dobbelte mestre i verdens fineste klubturnering, Real Madrid, her møder Manchester City.

De resterende, otte hold i gryden var Arsenal, Manchester City, Bayern München, Atletico Madrid, FC Barcelona, Real Madrid, Borussia Dortmund samt Paris Saint-Germain

Der var derudover ingen begrænsninger i forhold til, om to klubber fra de samme lande kunne mødes, såvel som at der ikke var nogen form for seedning.

Der var altså blandt andet mulighed for at få en Clásico mellem Real Madrid og FC Barcelona, men vi måtte dog "nøjes" med et gigantopgør mellem Real Madrid og Manchester City.

Herudover får vi også lidt af en lækkerbisken i form af direkte opgør mellem PSG, anført af Kylian Mbappé i sin måske sidste optræden for de franske mestre, og FC Barcelona, der forhåbentlig har danske Andreas Christensen med i de to storkampe.

Mange vil nok se med glæde tilbage på de to, sensationelle kampe i 1/8 finalerne i 2017, hvor FC Barcelona på utrolig vis vendte et 0-4 nederlag på Parc de Princes til en samlet sejr, da de hjemme på Camp Nou vandt med hele 6-1 efter to mål i overtiden, her i blandt et af Sergi Roberto få sekunder før, dommeren skulle til at blæse i fløjten.

Arsenal, der for tiden er storspillende i Premier League kommer på en hård opgave, når de skal møde Bayern München, som de tilmed får fornøjelsen af at møde på udebane i det andet opgør.

De skal i hvert fald håbe på et markant bedre udfald end sidste gang, de to hold mødtes i Champions League i 2017. Her slog Bayern nemlig Arsenal ud i 1/8-finalerne med hele 10-2 sammenlagt efter to gedigne 5-1 afklapsninger af London-holdet.

Endelig render Atletico Madrid og Borussia Dortmund panderne sammen i noget, der på forhånd ligner et meget åbent opgør over to kampe, der hver især vil komme til at foregå i en fantastisk kulisse på henholdsvis Wanda Metropolitano i Madrid og Signal-Iduna Park i det tyske Ruhr-distrikt.

De to hold mødtes senest i gruppespillet i 2018, hvor Atletico hjemme vandt med 2-0, men hvor tyskerne til gengæld vandt hele 4-0 i det omvendte opgør.

I semifinalerne mødes vinderne af Atletico - Dortmund med vinderne af kampen mellem PSG og FC Barcelona, mens vinderne af Arsenal - Bayern München altså tørner sammen med det triumferende hold i megakampene mellem Real Madrid og Manchester City.

Derudover er det blevet fastlagt, at det hold, der kommer til at stå som hjemmehold i finalen på Wembley den 1. juni, bliver vinderne af første sæt semifinaler.

Kvartfinalerne spilles 9./10. april og 16./17. april.

Semifinalerne er programlagt 30. april/1. maj og 7./8. maj, mens finalen altså finder sted på Wembley den 1. juni.

De fire match-ups i Champions League 1/4-finalerne

Arsenal FC - Bayern München

Atletico Madrid - Borussia Dortmund

Real Madrid - Manchester City

PSG - FC Barcelona