FC København færdige i Champions League efter ny City-lektion: Grabara droppede igen

Grabara taber bolden ind i FCK-målet
Grabara taber bolden ind i FCK-måletProfimedia
Der var på forhånd ikke rigtig nogen, der havde levnet FC København nogen som helst chance mod verdens bedste fodboldhold, Manchester City, efter Pep Guardiolas engelske mestre havde vundet den omvendte kamp i København med 3-1. Champions League er godt nok et miraklernes sted, men uden Rasmus Falk, Lukas Lerager og Viktor Claesson lignede det en uoverstigelig opgave. Det var det også. Med endnu et nederlag, sat i stand af to hurtige fejl i defensiven, der bragte City på 2-0 inden for de første ti minutter, var løbet kørt.

Kampen endte således nok engang med 3-1 efter et opgør, der aldrig blev rigtig spændende grundet de to, tidlige scoringer.

Første scoring til City, der stillede op uden stjerner som Kevin de Bruyne og Phil Foden, faldt, da Peter Ankersen på et hjørnespark svigtede sin opdækning totalt, og lod Manuel Akanji flugte bolden ind bag Grabara.

Akanji fejrer sin 1-0 scoring
Akanji fejrer sin 1-0 scoringProfimedia

Få minutter senere var det Grabara selv, der for anden gang på en uge hev et større drop ud af handskerne, så Julian Alvarez' skud boblede videre ind bag den polske keeper. Mohamed Elyounoussi reducerede flot til 1-2 efter imponerende sammenspil med Orri Oskarsson, men kort før pausen slukkede Erling Braut Haaland lyset helt for de danske mestre med en soloscoring til 3-1.

Anden halvleg bød på væsentligt mere afdæmpet spil fra de sejrssikre værter, og trods et par habile muligheder for at kunne få reduceret, blandt andet ved indskiftede Magnus Mattsson, så blev det aldrig rigtigt farligt for City, hvis vanlige ping-pong-spil kørte københavnerne trætte.

I stedet var de lyseblå tæt på at udbygge føringen til 4-1 i overtiden, men overliggeren reddede Grabara.

De forsvarende engelske mestre og titelforsvarere i Champions League slår dermed FC København ganske fortjent ud med 6-2 samlet efter to kampe, hvor et par store FCK-fejl blev kostbare.

KampstatistikOpta by Stats Perform

Manchester City sad tungt på spillet, og FCK's trebackkæde var reelt presset tilbage som en fembackkæde.

City var ofte på nippet til at bryde igennem forsvaret og få en stor målchance, men mange vigtige FCK-fødder kom i vejen gennem hele halvlegen. Dødboldene var straks et større problem at afvise.

Der var spillet mindre end fem minutter, da City tog føringen efter et hjørnespark. Peter Ankersen tøvede for meget med at afvise indlægget, og det udnyttede Manuel Akanji til at svinge foden ind foran danskeren og flugte bolden i mål.

På sidelinjen sænkede Pep Guardiola skuldrene og stod med hænderne i lommen, mens en irriteret Jacob Neestrup stod med armene over kors. Danskeren skulle få meget mere at gruble over kort efter.

Igen svigtede opdækningen på et hjørnespark. Denne gang blev Citys afslutning sendt på overliggeren, men få sekunder senere lå bolden alligevel i nettet, da Kamil Grabara ikke kunne finde håndtaget i bolden og droppede på Julian Alvarez' ellers svage afslutning.

Efter mareridtsstarten fik Neestrup tid til at tage en timeout og samle spillerne i en rundkreds, mens Mateo Kovacic modtog skadesbehandling.

FCK-trænerens dessiner virkede til at skærpe koncentrationen, men alligevel var det ulogisk set ud fra spilbilledet, at FCK skulle score kampens næste mål på et kontraangreb i international topklasse.

Efter knap en halv times spil drev Elyounoussi bolden frem, og efter et fikst bandespil med Orri Oskarsson i feltet, reducerede nordmanden.

Elyounoussis heat map
Elyounoussis heat mapOpta by Stats Perform/Profimedia

Siden fulgte nogle gode FCK-minutter, før City igen tiltvang sig overtaget og trykkede på for flere mål. Lige inden pausen lykkedes det så Erling Haaland at sparke bolden i nettet. Med sin enorme fysik skabte han plads til sig selv i feltet og scorede med største selvfølgelighed.

Kun på tribunen kunne FCK give ligeværdig modstand gennem hele kampen. De medrejsende danske fans sang, som var de på vej i kvartfinalen, mens Citys mere forvænte publikum nød kampen med stemmebånd og nerver i ro.

Englænderne bevarede kontrollen gennem det meste af anden halvleg, men den var langt mindre intens og med langt færre tilløb til chancer end første halvleg.

FCK'erne fik testet konditionen i City-reservernes evige boldflytteri, og det danske hold gav først i tillægstiden en halv chance væk.

Inden havde indskiftede Magnus Mattsson et pænt tilbud i den anden ende, men han afsluttede lige på City-keeper Ederson.

FCK har nu kun Superligaens guldjagt at koncentrere sig om i resten af foråret.