Oprykningsekspert takker af: “Jeg kan ikke holde til alt det her i et år mere”

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Oprykningsekspert takker af: “Jeg kan ikke holde til alt det her i et år mere”

Simon Teroddes bedste målhøst i Bundesligaen kom i 2018, hvor tyskeren nettede fem gange i 15 kampe på en halvsæson for Köln.
Simon Teroddes bedste målhøst i Bundesligaen kom i 2018, hvor tyskeren nettede fem gange i 15 kampe på en halvsæson for Köln.Bernd Thissen/DPA Picture-Alliance
Simon Terodde takker til sommer af efter en glorværdige karriere, der dog fortrinsvis har udspillet sig i Tysklands næstbedste række. Her har den 36-årige tysker nemlig scoret flere mål end nogen anden i historien.

Hvem skal man ringe til, hvis man mangler en skarp målscorer til at lancere et oprykningsforsøg i Tyskland?

Svaret på det spørgsmål har i mange år været Simon Terodde. Den efterhånden 36-årige tysker har været garant for en solid målhøst i den næstbedste tyske række, siden han i 2014-2015 havde sin første store sæson som spidsangriber hos VfL Bochum

Fra sommer må håbefulde tyske mandskaber fra 2. Bundesliga dog lede andetsteds, for den nuværende Schalke 04-angriber sætter nemlig punktum for en flot karriere, hvor det hele tre gange er blevet til førsteplads i den næstbedste række. 

Beslutningen har været længe undervejs ifølge Terodde, der i de seneste to sæsoner har haft svært ved at finde målformen for et Schalke-mandskab, der i 2023 rykkede ud af Bundesligaen og i denne sæson har skuffet fælt. 

“Jeg er 36 år gammel nu, 90 minutter i 25 graders varme som mod Rostock mærker mig meget mere end tidligere. Det er vigtigt at finde det rigtige tidspunkt,” forklarer angriberen ifølge Kicker. 

De omtalte 25 graders varme var rammen for lørdagens Schalke-opgør hjemme på Veltins Arena mod Hansa Rostock, et opgør som hjemmeholdet endte med at vinde 2-1. 

Terodde selv stod ikke for nogen af scoringer, men til gengæld blev tyskeren hyldet før opgøret, ligesom han med sin udskiftning kort før slutfløjtet fik en sidste hyldest af hjemmepublikummet i Gelsenkirchen. 

Før opholdet i Schalke 04 har Terodde repræsenteret en lang række tyske klubber, særligt i 2. Bundesliga, hvor Terodde med sine 177 mål i 311 kampe er alletiders mest scorende spiller. 

MSV Duisburg, Köln, Union Berlin, VfL Bochum, VfB Stuttgart, Hamburger SV og nu altså Schalke 04 lyder listen over klubber, som Terodde i løbet af karrieren er tørnet ud for i næstbedste række. 

Selvom Terodde altså ikke kom på tavle i lørdagens opgør, er det fire gange blevet til topscorertitlen i 2. Bundesliga, men selv som en stor målsluger bemærker Terodde til Kicker, at sejren var det vigtigste af alt. 

Schalke indtager efter en katastrofal sæsonstart i øjeblikket en placering midt i tabellen som nummer 10, og det fallerede storhold skal altså i næste sæson forsøge at sikre den oprykning tilbage i Bundesligaen, det ikke i denne sæson blev til. 

Det bliver uden Teroddes erfaring, men ifølge tyskeren selv er beslutningen om at stoppe den helt rigtige. 

“Jeg kan ikke holde til alt det her i et år mere,” griner tyskeren ifølge Kicker.