Store VAR- ændringer i sigte: Premier League dommere skal kommunikere direkte med fans

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Store VAR- ændringer i sigte: Premier League dommere skal kommunikere direkte med fans

Store ændringer i sigte: Engelske fodboldmyndigheder skal stemme om brugen af VAR
Store ændringer i sigte: Engelske fodboldmyndigheder skal stemme om brugen af VARProfimedia
Premier League står potentielt overfor store ændringer i brugen af VAR fra den kommende sæson.

I den nuværende sæson har der løbende været foretaget tests, hvor det blandt en andet vil være muligt for dommerne at kommunikere med publikum under kampen. Ændringerne skal vedtages ved en afstemning på IFABs generalforsamling i marts, men tidlige indikationer taler mod at det bliver vedtaget.

Det ville følge de systemer, der bruges i både NFL og tennis, hvor lyden videresendes til fans og ville være en stor ændring for fodbold efter fire kontroversielle år med VAR. 

Daily Mail skriver at efter forsøg ved klub-VM i 2022. mændenes U20 VM og kvindernes VM sidste år, vil der være mere kommunikation med tilhængere både i TV-stuerne, men også på stadion.

Skulle det ende med at blive vedtaget, vil det være en dramatisk ændring af den nuværende brug af VAR, og systemet vil være tæt på det ved kvindernes verdensmesterskab i Australien sidste sommer.

Dommerne ville have en mikrofon, der giver dem mulighed for at annoncere og forklare beslutninger til fans efter at have konsulteret VAR-skærmen.

Det kommer på et tidspunkt, hvor VAR-debat og utilfredshed med systemet er på et rekordhøjt niveau . 

Selvom lyd fra samtaler mellem kampens officials frigives og diskuteres regelmæssigt af PGMOL-chef Howard Webb, har det ikke hjulpet på mængden at frustrede fans. 

De nuværende samtaler under kampen er ikke umiddelbart med henblik på at blive offentliggjort, men kun til brug ved VAR-gennemgang.

I denne sæson har PGMOL flere gange måtte beklage på vegne af VAR. Mest kontroversielt var kampen mellem Tottenham og Liverpool, hvor Liverpool fik en tvivlsom udvisning samt et forkert annulleret mål.

Både Mikel Arteta og Ange Postecoglou har også udtalet sig negativt om den nuværende brug af VAR.