Fælt forsvarskiks kostede dyrt for midtjyder i smalt nederlag på Cypern

Fælt forsvarskiks kostede dyrt for midtjyder i smalt nederlag på CypernClaus Bech/Ritzau Scanpix
På trods af stor dominans i boldbesiddelse og masser af chancer, måtte FC Midtjylland torsdag aften forlade Nicosia med et dybt skuffende 1-0 nederlag til Omonia efter et fælt forsvarskiks i slutningen af 1. halvleg i den første kamp i næstsidste runde af kvalifikationen til Conference League.

FC Midtjylland fik en flot start på kampen, hvor de sad på begivenhederne i kampens åbning. Allerede efter fem minutter måtte Omonia-keeper Fabiano således ud i fuld længde for at redde et skud fra Kristoffer Olsson

Og senere i 1. halvleg måtte Fabiano igen vise formatet for at holde buret rent efter skarpe forsøg fra Arel Simsir og Oliver Sørensen.

I den første halve time havde gæsterne i den grad styr på begivenhederne og sad med hele 62% boldbesiddelse tungt på kampens udvikling i den cypriotiske hovedstad.

Efter 31 minutter burde gæsterne have været tildelt et straffespark, da Fabinho væltede Oliver Sørensen ulovligt i straffesparksfeltet men den norske dommers fløjte forblev tavs.

Holdopstillinger
HoldopstillingerFlashare

Og stik imod spil og chancer kom midtjyderne bagud efter 38 minutters spil, da Amin Gigovic upresset sendte bolden hen i fødderne på Roman Beuz, som fik listet bolden ind bag Jonas Lössl på trods af, at målmanden fik hånden på bolden.

2. Halvleg blev en langt mere rodet affære, hvor begge hold havde svær ved at få ordentlig greb om spillet med mange fejlafleveringer til følge.

Iver Fossum havde måske 2. halvlegs bedste chance efter 77 minutters, da Sory Kaba lagde et skarpt indlæg for fødderne af Fossum, som dog symptomatisk for en frustrerende dansk aften, misbrugte det store tilbud på det skammeligste.

I dommerenens tillægstid havde Kaba en gylden hovedstødschance for at udligne, men hedede ulykkeligvis bolden over mål.

Dermed endte kampen med et skuffende smalt nederlag til cyprioterne.