Dominerende Ajax brændte chancehav i uafgjort mod Villa: Biereth og Bøving i nederlag

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Dominerende Ajax brændte chancehav i uafgjort mod Villa: Biereth og Bøving i nederlag
Ollie Watkins fra Aston Villa bliver udfordret af Ahmetcan Kaplan fra Ajax.
Ollie Watkins fra Aston Villa bliver udfordret af Ahmetcan Kaplan fra Ajax. AFP
Aston Villa leverede en ihærdig forsvarsindsats og holdt Ajax til en målløs uafgjort i det første opgør i UEFA Europa Conference Leagues ottendedelsfinaler, og resultatet betyder, at de nu er ubesejrede på udebane i syv turneringskampe. Anton Gaaei varmede bænken hele kampen.

Med et livligt Johan Cruyff Arena i ryggen tvang et Ajax-hold med den engelske landsholdsspiller Jordan Henderson som anfører Emiliano Martinez i aktion inden for de første 20 minutter. Argentineren afviste dog Brian Brobbey, hvis hovedstød i sidste ende alligevel ville være blevet annulleret for offside.

Da kampen passerede den halve time, timede Brobbey sit løb til perfektion i forhold til at nå frem til Jorrel Hatos smukke pasning, men til hjemmeholdets frustration kunne angriberen kun sende sit venstrebensskud i sidenettet.

Da ingen af holdene formåede at bryde dødvandet i første halvleg, gik Ajax ind til anden periode med ambitionen om at udnytte hjemmebanefordelen fuldt ud.

Men værterne havde svært ved at bryde igennem en solid og stædig Villa-bagkæde, som var fast besluttet på at vende tilbage til England med et clean sheet.

Selvom de var frustrerede i store dele af anden halvleg, fik John van't Schip's hold en sjælden stor mulighed i det 67. minut, da Kenneth Taylor mødte Borna Sosa's fine cutback-aflevering og fik Martinez til at hive endnu en flot redning frem.

En ret ordinær kamp oplevede en dramatisk periode på tre minutter, hvor dommeren Enea Jorgji uddelte sit andet gule kort til både Villas Ezri Konsa og Ajax' Tristan Gooijer.

Ajax - Aston Villa kampstatistik
Ajax - Aston Villa kampstatistikStatsPerform

Disse udvisninger havde dog i sidste ende ingen betydning for resultatet, da det første opgør endte målløst, og dermed er kampen helt lige forud for returkampen på Villa Park næste torsdag. Unai Emerys tropper er nu ubesejrede i seks europæiske kampe, mens hollænderne omvendt nu har spillet 10 hjemmekampe uden nederlag.

Læs alle kampstatistikkerne her.

Andre kampe i Conference League:

Molde 2 Club Brugge 1

Andreas Skov Olsen og Phillip Zinckernagel kom begge på banen uden at kunne ændre på stillingen, da de kom ind for Club Brügge.

Olympiacos 1 Maccabi Tel Aviv 4

Sturm Graz 0 Lille 3

William Bøving kom på banen for hjemmeholdet på grund af en skade kort før pausen, mens Mika Biereth blev skiftet ud med knap en halv time igen. Heller ikke de kunne ændre på et klart nederlag.