Conference League-optakt: Midtjyderne er tvunget til sejr over cypriotiske Omonia

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Conference League-optakt: Midtjyderne er tvunget til sejr over cypriotiske Omonia

Aral Simsir kan få en nøglerolle mod Omonia
Aral Simsir kan få en nøglerolle mod OmoniaClaus Fisker/Ritzau Scanpix
Nyrige FC Midtjylland skal ud i en skæbnekamp torsdag aften, der kan gøre en eftertrykkelig ende på de glade dage, der opleves på den midtjyske hede, efter opkøbet af klubben.

Efter et nederlag på 1-0 i sidste uge på Cypern til Omonia Nicosia, har Thomas Thomasberg og resten af truppen kniven for struben. En sejr er påkrævet på MCH Arena, men midtjyderne behøver ikke smide alt på et bræt fra start.

Form og indbyrdes opgør

Danskerne havde bolden mest og havde også flest skud i det første opgør på Cypern. Det var dog hjemmeholdet der trak det længste strå. Især i 2. halvleg var midtjyderne i kontrol, men det lykkedes ikke at udligne cyprioternes føring fra før pausen.

Optakten til returkampen for FC Midtjylland blev en 2-1 sejr i Vejle. Ikke nødvendigvis en overbevisende præstation, men arbejdet blev gjort, blandt andet på et elegant mål af Aral Simsir. Det overblik og den teknik, der skabte det mål, kan der meget vel blive brug for torsdag aften i Herning.

Stats på første kamp
Stats på første kampFlashscore

Omonia har ikke været i kamp siden det første opgør, da den cypriotiske liga ikke er startet endnu. Der er evindelige diskussioner om, hvorvidt det er en fordel eller en ulempe, men mon ikke man på dette tidspunkt i sæsonen, gerne ville have haft en kamp mere under bæltet.

I deres udekamp i runden forinden vandt Omonia med 3-2 mod Gabala fra Azerbaijan, godt hjulpet af et hattrick fra ukraineren Roman Bezus, der også stod bag sejrsmålet mod FC Midtjylland.

Det siger FC Midtjylland-lejren

Thomas Thomasberg om kampens betydning:

Thomasberg på pressemøde inden kampen
Thomasberg på pressemøde inden kampenClaus Fisker/Ritzau Scanpix

Kristoffer Olsson om midtjydernes muligheder i kampen:

Olsson inden torsdagens kamp
Olsson inden torsdagens kampClaus Fisker/Ritzau Scanpix

 

Hold øje med disse

Forudsat at FC Midtjylland får fundet de rette løsninger rent offensivt, så hviler der et stort pres på Jonas Lössl i målet. Den rutinerede målmand skal indgyde ro i holdet, især hvis Omonia skulle komme foran.

Erfaringen fra både europæiske kampe og ligaer hos den 34-årige målmand bliver vigtig, i FC Midtjyllands bestræbelser på at gå videre.

Roman Bezus i et opgør for Omonia i sidste sæson
Roman Bezus i et opgør for Omonia i sidste sæsonProfimedia

Man kommer ikke udenom Roman Bezus som profil hos cyprioterne. I tre kampe i Europa ind til videre, har den 32-årige ukrainer stået for hele seks scoringer.

Omonia skifter tit startformation. Mod FCM lå han helt fremme, men Bezus har også evner som 10’er. Derfor handler det om hele tiden at være bevidst om, hvor Bezus befinder sig.

Trupnyt

FC Midtjylland har udtaget 23 mand til truppen og holdet er stort set skadesfrit, hvilket giver Thomas Thomasberg frit valg på alle hylder.

Omonia kommer også til Herning med en stort set fuld trup.

Kampen kan følges live i Flashscores Match Centre.