FCM knækker miniputter og er på vej videre i Europa

FC Midtjyllands Sory Kaba har scoret til 2-0 i FC Midtjylland mod Niederkorn i 1. kvalifikationskamp til Conference LeagueHenning Bagger/Ritzau Scanpix
FC Midtjylland tilkæmpede sig onsdag en sejr på 2-0 over upåagtede Progres Niederkorn fra Luxembourg på MCH Arena i Herning i anden kvalifikationsrunde i Conference League.

Dermed står midtjyderne med rigtig fine kort på hånden, inden holdene mødes i returopgøret på torsdag i næste uge.

Sejren kom i hus efter scoringer fra Henrik Dalsgaard og Sory Kaba i en kamp, hvor midtjyderne i perioder havde svært ved at producere chancer mod et dybtstående mandskab, der gik til stålet i de fleste dueller.

Hvis FCM går videre mod Progres Niederkorn, venter Gabala SC fra Aserbajdsjan eller cypriotiske Omonia FC i tredje kvalifikationsrunde.

Efter knap et kvarter i opgøret fik FCM sig en forskrækkelse. Et frispark langt ude fra sejlede ind bag målmand Jonas Lössl, som dog slap med skrækken, fordi der blev dømt offside.

FC Midtjylland - Progres Niederkorn
FC Midtjylland - Progres NiederkornFlashare

Herefter var Cho Gue-sung tæt på at gøre det til 1-0 i den anden ende, men den sydkoreanske FCM-angriber kunne ikke styre bolden i mål fra klos hold.

Midtjyderne havde efterfølgende svært ved at skabe chancer, da gæsterne stod meget kompakt og punkterede spillet ved at lave mange frispark.

Kort før pausen fik backen Henrik Dalsgaard dog skovlet bolden i mål efter et hjørnespark, efter at den brasilianske FCM-stopper Juninho havde headet til bolden.

I starten af anden halvleg var FCM skarpere, og efter cirka en time headede den indskiftede angriber Sory Kaba bolden i nettet til 2-0 efter et flot indlæg.

Målet lagde en dæmper på tempoet i kampen, og der endte efterfølgende ikke med at blive scoret yderligere.