TV-kommentator: "Bedste slovenske hold i 15 år tror de kan slå Danmark i Parken"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
TV-kommentator: "Bedste slovenske hold i 15 år tror de kan slå Danmark i Parken"
Slovensk TV-kommentator: "Spillerne tror de de kan slå Danmark i Parken"
Slovensk TV-kommentator: "Spillerne tror de de kan slå Danmark i Parken"Profimedia
Troen på, at man kan kvalificere sig til EM-slutrunden er vendt tilbage i Slovenien efter fire sejre på stribe. Truppen er den bedste i 15 år, og efter 23 års fravær vil det i sandhed være en ”ren tragedie”, hvis slovenerne ikke kvalificerer sig til EM. Det siger den slovenske TV-kommentator Izidor Kordic til Flashscore.dk

I 1998-1999 satte FC Porto’s slovenske måltyv, Zlatko Zahovic hjerterne i brand i det lille land med lige over to millioner indbyggere, der fik sin uafhængighed i 1992 efter Yugoslaviens opbrud.

Dengang scorede Zahovic otte mål i ti kvalifikationskampe og hjalp slovenerne med at kvalificere sig til deres første slutrunde nogensinde. 23 år senere har de muligheden for at kopiere den bedrift med et hold, som ingen i Slovenien før EM-kvalifikationen havde tiltro til for EM-kvalifikationen gik i gang.

Men efter det uafgjorte resultat mod Danmark den 19. juni i Maribor, har selvtilliden fået et voldsomt boost gennem fornemme præstationer før mødet i Parken.

Zlatko Zahovic var Sloveniens store spiller i EM 2000
Zlatko Zahovic var Sloveniens store spiller i EM 2000Profimedia

”Der er en meget bedre følelse i Slovenien nu end sidste gang vi mødtes for dengang havde vi lige tabt 1-0 i Finland og selvtilliden var i bund. Men efter vi spillede uafgjort med Danmark har vi vundet alle kampene, vi vandt to kampe i september og vi vandt to kampe i oktober. "

"Den afgørende test var, da vi skulle møde Finland hjemme og Nordirland ude, det var der holdet skulle bevise om det var godt nok til at komme til EM. Og så vandt man 3-0 over Finland og vi vandt i Nordirland, hvilket var ret spektakulært for vi havde aldrig nogensinde før scoret et mål mod Nordirland", siger Izidor Kordic.

Kordic beretter, at stemningen på det nærmeste er på kogepunktet i Slovenien og forventningerne enorme grundet holdets opadgående form samt det faktum, at Danmark i Parken må undvære Christian Eriksen og Rasmus Højlund, hvilket for alvor har tændt op under de slovenske spilleres tro på at kunne levere et godt resultat i "løvens hule" i København.

"Folk i Slovenien tror generelt ikke på, at det vil være muligt at vinde i København og det vil betyde, at vi mindst skal have 'et point mod Kazakhstan, og folk tror generelt på, at det er på mandag, at det afgørende slag skal slås. Men hos spillerne i landsholdstruppen siger de alle, at de slet ikke tænker på Kazakhstan på mandag, men at de skal vinde i Parken."

RB Leipzigs Benjamin Sesko er en farlig herre for slovenerne
RB Leipzigs Benjamin Sesko er en farlig herre for slovenerneProfimedia

"Samtidig kan man sige, at med de skader til Christian Eriksen og Rasmus Højlund er forventninger hos de slovenske journalister steget, også fordi Danmark langt fra har været lige så overbevisende i denne kvalifikation, som man på forhånd havde regnet med."

Danmark skal i følge Izidor Kordic specielt tage sig i akt for slovenenernes frygtindgydende angrebsmakkerpar, Benjamin Sesko og Andraz Sporar, som har vist forrygende form i de seneste kvalifikationskampe.

"Sesko spiller ikke så meget for RB Leipzig for han er kun 19 år og de udvikler langsomt deres yngste spillere, men for landsholdet spiller Sesko fantastisk og har et eminent samarbejde med Andraz Sporar."

"Det faktum, at Sesko ikke får så meget spilletid gør, at når han spiller for landsholdet, er han ekstra motiveret for at give den gas, og det har man virkelig set i løbet af de sidste to kampe."

"Sporar scorede også to mål for Panathinaikos i de sidste to kampe, så det er to angribere i rigtig god form, der kommer til København og jeg tror at landstræneren stiller op med begge i angrebet eftersom det ville være synd at splitte dem op, når deres samarbejde har kørt så godt", slutter Izidor Kordic. 

Kampen fløjtes i gang kl. 20.45, og kan følges her vi Flashscore's live opdatering