Norsk landsholdsspiller leverer helt absurd gode tal i Barcelona, men bliver totalt overset

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Norsk landsholdsspiller leverer helt absurd gode tal i Barcelona, men bliver totalt overset
Caroline Graham Hansen har gang i en forrygende sæson.
Caroline Graham Hansen har gang i en forrygende sæson.URBANANDSPORT/NurPhoto/NurPhoto via AFP
Caroline Graham Hansen scorer mål på samlebånd for FC Barcelona, og i Norge forstår de ikke, hvorfor hun endnu ikke er blevet hædret med store europæiske priser.

Når man taler om de bedste kvindelige fodboldspillere, så er der en del, der bliver nævnt i den pulje. Pernille Harder, Alex Morgan og Aitana Bonmatí for bare at nævne et par stykker. 

En af dem, som dog er gået lidt under radaren, er den norske FC Barcelona-spiller Caroline Graham Hansen. Den norske landsholdsangriber har gang i en fuldstændig fabelagtig sæson, som kun de bedste spillere har kunnet præstere. 

Caroline Graham Hansen har været involveret i intet mindre end 33 mål i den spanske liga for FC Barcelona, og det er på blot 19 kampe. Angriberen er topscorer i ligaen med 17 mål, mens hun har bidraget med 16 oplæg.

Den 29-årige målmaskine har ikke fået meget opmærksomhed i medierne. Hun var ikke engang i top-30 ved kvindernes seneste Ballon d’Or-kåring, hvor hendes Barcelona-holdkammerat Aitana Bonmatí modtog den prestigefulde pris. Faktisk var hun slet ikke nomineret.

Det er næsten stensikkert, at Caroline Graham Hansen kommer i betragtning til den næste udgave af Ballon d’Or. Allerede nu melder medier som GOAL og L’Esportiu, at hun er en af favoritterne til at nappe titlen.

Det er dog besynderligt, at en spiller, som er blevet kåret som den bedste norske spiller i fire af de seneste fem år foran blandt andre Ada Hegerberg, og har vundet adskillige titler med FC Barcelona, ikke er blevet nomineret til den mest prestigefulde pris af dem alle.

I Norge er de også overraskede over, at hun ikke har fået den internationale hæder, som de mener, at hun fortjener.

Norske NRK skriver blandt andet, at ”det er en skandale, at Graham Hansen ikke er blevet nomineret.”, og at det ”sportsligt ikke giver mening.”

Caroline Graham Hansen har været en fast bestanddel på et af de bedste hold i verden, siden hun kom til klubben i 2019. 

Da hun først kom til Barcelona, havde det catalanske hold ikke vundet den hjemlige liga i fire år. Nu er de på vej mod den femte i træk. Samtidig er de også på jagt efter den fjerde Champions League-finale i træk.

Den målfarlige norske angriber kan også lide lidt under ikke at spille på lige så stærkt landshold, som eksempelvis Bonmatí, som vandt VM med Spanien senest. 

Norge gør sjældent noget væsen af sig ved de store turneringer, hvor opmærksomheden er størst, og det koster måske for Caroline Graham Hansen. Men en spiller, der i gennemsnit er involveret i cirka to mål pr. kamp, er svær at udelade af næste udgave af Ballon d’Or. 

Caroline Graham Hansen og resten af FC Barcelona-holdet møder Brann torsdag aften i en kamp om en plads i semifinalen i

Champions League. Barcelona vandt den første kamp 2-1, hvor Caroline Graham Hansen stod for det første mål.

Du kan følge kampen her.