Aitana Bonmati revser det spanske forbund: Vores VM sejr har været forgæves

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Aitana Bonmati revser det spanske forbund: Vores VM sejr har været forgæves
Aitana Bonmati revser det spanske forbund: Vores VM sejr har været forgæves
Aitana Bonmati revser det spanske forbund: Vores VM sejr har været forgævesProfimedia
Den spanske verdensstjerne skule misundelig på udviklingen i engelsk kvindefodbold efter deres EM i sejr i 2022. Hun mener ikke Spanien har flyttet sig siden verdensmesterskabet i 2023.

Aitana Bonmati der er kåret med både Ballon d'Or Feminin samt FIFA The Best Women's award, siger at Spaniens VM sejr i sommeren 2023 har været forgæves, i forhold til at få ændret fodboldens infrastruktur i hjemlandet Spanien.

I et interview med det franske medie L'Equipe giver Bonmati udtryk for sin misundelse, over hvorden fodbolden har taget fart i England, efter deres triumf ved EM 2022.

"Desværre kan jeg ikke sige at der er sket mange ændringer. Vi har eksemplet med England da de vandt EM, hvor vi så en stor ændring på deres nationale liga", lyder det fra den spanske landsholdsstjerne, inden hun uddyber.

"Der var direke afledte påvirkninger. Investeringer i den hjemlige liga, og fyldte stadions ved Englands kampe. Det gør mig jaloux, for desværre er det samme ikke tilfældet i Spanien. Der er stadig et stort arbejde at udføre, og jeg føler at VM var forgæves".

Bonmati mener der flere oplagte ting at tage fat på, i arbejdet på at skabe mere lighed i de nationale turneringer i Spanien.

"Man kan starte med at promovere kampene ordentligt. At kampene spilles på ordentlige stadion, og ikke rykke spillesteder med en uges varsel. Det gør det alt for kompliceret for fans. Promoveringen af ligaen er slet ikke på det niveau vi fortjener", udtrykker Bonmati.

Aitana Bonmati spiller for Barcelona i Liga F, påpger også at der er meget tilbage at ønske på den internaitionale scnen, og bruger Nations-League finalen mod Frankrig som et eksempel.

"Vi skulle have spillet i Cadiz. Pludselig blev kampen flyttet til Sevilla. Det var aldrig sket for herrelandsholdet", lyder skudsmålet fra Bonmati.

Spanien kvalificerede sig til OL for første gang nogensinde, ved at vinde Nations League semifinalen over Holland.