Dortmunds grundpiller vil "fuldende cirklen" med CL-finale

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dortmunds grundpiller vil "fuldende cirklen" med CL-finale

Hummels og Reus er moderne Dortmund-legender
Hummels og Reus er moderne Dortmund-legenderProfimedia
11 år efter at have tabt 2-1 til de tyske rivaler Bayern München i Champions League-finalen i 2013 har Mats Hummels (34), Marco Reus (34) og Borussia Dortmund overvundet oddsene og er på vej tilbage til Wembley.

Dortmunds 1-0-sejr over Paris Saint-Germain i den franske hovedstad i tirsdags betød, at tyskerne vandt 2-0 sammenlagt og blev de mest usandsynlige Champions League-finalister siden Tottenham i 2019.

I finalen den 1. juni i London møder de enten Bayern igen eller de 14-dobbelte mestre fra Real Madrid. Kampen står 2-2 efter det første opgør i Tyskland og afgøres i Madrid onsdag aften.

Dortmund blev trukket i en gruppe med PSG, semifinalisterne fra 2023 AC Milan og det overraskende engelske hold Newcastle, og de fleste tippede dem til ikke at komme videre fra gruppen.

På trods af at de blev domineret af PSG i et 2-0-nederlag på Parc des Princes i deres første gruppespilskamp i september, kom Dortmund dog voldsomt tilbage og toppede gruppen til sidst.

Sejre over PSV Eindhoven og Atletico Madrid gav mulighed for at møde PSG i semifinalen, hvor Dortmund - som ligger til at blive nummer fem i Bundesligaen efter en skuffende sæson på hjemlig grund - igen blev anset for at være store underdogs.

Sammen med centerforsvarspartneren Nico Schlotterbeck stod den uovertrufne Hummels stærkt og hjalp Dortmund med at holde PSG's mange angrebstalenter, herunder deres stjerneangriber Kylian Mbappe, på afstand i begge kampe.

Han scorede selv i returopgøret og blev kåret til man of the match af UEFA i begge kampe.

VM-vinderen fra 2014, som forlod Dortmund til fordel for Bayern i 2016 for at vinde Champions League, inden han vendte tilbage til Dortmund i 2019, er nu 90 minutter fra at vinde et af de få trofæer, han endnu ikke har vundet i løbet af sin strålende karriere.

'Det smukke ved fodbold'

Dortmund havde også heldet med sig undervejs. PSG ramte træværket seks gange i løbet af de to kampe.

Hummels havde også personligt heldet med sig, da forsvarsspilleren i anden halvleg begik et frispark mod Ousumane Dembele kun millimeter fra straffesparkfeltet.

Efter kampen sagde Dortmunds træner Edin Terzic, at Hummels' og Reus ' tilbagevenden til Wembley var "den smukke side af fodbold".

"De har begge haft stor indflydelse på den succes, vi har haft i de seneste par år.

"Mats er startet inde i alle vores kampe i Champions League, og det viser bare, hvor vigtig han er for os. Han spillede en fantastisk kamp i dag."

Reus er et produkt af Dortmunds ungdomsafdelig, som brød igennem i Borussia Mönchengladbach, før han vendte tilbage i 2012, og han nåede Champions League-finalen i sin første sæson i klubben.

Han meddelte fredag, at han ville forlade Dortmund ved udgangen af sæsonen, hvilket fik Terzic til tirsdag at antyde, at Reus' tilbagevenden til Wembley 11 år efter Bayern-nederlaget ville være "en cirkel, der blev sluttet".

"Alle investerede alt i, at de to kunne få mulighed for at gøre det godt igen i Champions League-finalen, og vi er utroligt glade på begges vegne", sagde Terzic.

"Vi tror alle på det

PSG begyndte anden halvleg godt, men deres momentum blev ødelagt, da Hummels efter 50 minutter headede bolden i mål efter et hjørnespark og gav Dortmund en 2-0-føring i de to kampe.

Hummels' hovedstød har en historie med at knuse franske hjerter.

Ved VM i Brasilien i 2014 headede Hummels det eneste mål ind i Tysklands 1-0-sejr over Frankrig i kvartfinalen på vej mod deres fjerde titel.

I en samtale med Amazon Prime sagde Hummels, at "man lagde mærke til, hvor stille der blev på stadion her", da det gik op for PSG-fansene, at de skulle vente mindst et år mere på det trofæ, de ønsker sig allermest.

Hummels sagde, at hans hold ikke er tilfreds med endnu en finaleplads.

"Vi står over for en hård modstander, men vi tror alle på det," sagde han.

"Vi har troet siden den anden kamp i gruppespillet, at vi kan gøre det i Champions League.

"Vi har så ofte vist, at vi kan. Og der er ingen grund til at tro, at vi ikke kan gøre det."

Hummels' kontrakt udløber ved udgangen af sæsonen, og han har sagt, at han først til sommer vil beslutte, hvor han spiller i næste sæson - eller om han overhovedet spiller videre.

Men mens veteranen måske sammen med Reus går ud mod solnedgangen på Westfalenstadion, er det stadig sikkert, hvor han befinder sig den første lørdag i juni.