Flere VM-favoritter i spil onsdag – få overblikket over onsdagens kampe her

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Flere VM-favoritter i spil onsdag – få overblikket over onsdagens kampe her
Luka Modric.
Luka Modric.Profimedia
Det er nogle af de helt store favoritter, der skal spille kampe onsdag. Storspiller de i første kamp som Frankrig eller skuffer de som Argentina? - Det vil tiden vise.

11:00

Marokko – Kroatien

Kroatien overraskede alle ved seneste VM-slutrunde i 2018, hvor nationen gik hele vejen til finalen. Med midtbanemanden Luka Modric i spidsen skal Kroatien forsøge at gentage kunststykket. De regerende sølvvindere tager hul på turneringen mod et stærkt afrikansk hold fra Marokko.

De to nationer har aldrig mødt hinanden før, men begge hold ankommer til opgøret i god form.

Marokko nåede hele vejen til kvartfinalerne i Africa Cup of Nations i januar måned. Derudover hentede Marokko også maksimumpoint i deres VM kvalifikationsgruppe, inden de slog DR Congo i en play off-kamp.

Det kroatiske mandskab har også vist fin form ved blandt andet at vinde Gruppe 1 i Nations League foran Danmark, Frankrig og Østrig.

14:00

Tyskland – Japan

Tyskland vandt VM tilbage i 2014, men skuffede fælt ved VM i 2018, hvor de ikke gik videre fra gruppen.

Det tyske landshold smadrede alt og alle i deres kvalifikationsgruppe til VM, hvor de hentede 27 point i ti kampe. Anderledes vanskeligere havde tyskerne det i Nations League. Her endte Tyskland som nummer tre, mens Italien og Ungarn blev henholdsvis nummer et og to.

Japan sluttede som nummer to i deres kvalifikationsgruppe kun et enkelt point efter Saudi-Arabien. I sommer deltog japanerne også i træningsturneringen Kirin Cup, hvor de tabte finalen med 3-0 til Tunesien.

De to nationer mødte senest hinanden til en venskabskamp i 2006, hvor det endte med 2-2.

17:00

Spanien – Costa Rica

VM-guldvinderne fra 2010 åbner sin VM-kampagne mod Costa Rica. Spanien har i den seneste periode været bedre og bedre spillende. De har i den seneste tid vundet deres VM-kvalifikationsgruppe og deres Nations League-gruppe, mens de ved EM i 2021 blev slået ud i semifinalen af de senere vindere fra Italien.

Costa Rica havde en fænomenal VM-turnering i 2014, hvor holdet nåede hele vejen til kvartfinalerne. Det spansktalende land har dog ikke formået præstere på samme høje niveau siden. Costa Rica sikrede sig en plads ved VM ved at slå New Zealand i en play off-kamp.

De to mandskaber spillede mod hinanden i en venskabskamp i 2017, hvor Spanien vandt kampen 5-0.

20:00

Belgien – Canada

Belgien har i flere år haft stor tiltro til deres gyldne generation. Selvom det er blevet til VM-bronze, så er forventningerne ikke helt blevet indfriet. Nu står Belgien så klar ved endnu en slutrunde, hvor forventningerne igen er høje til Kevin De Bruyne og co. Belgierne vandt deres kvalifikationsgruppe sikkert, mens de måtte nøjes med en andenplads i Nations League.

Det Canadiske landshold har ikke de store fodboldtraditioner. Alligevel vandt holdet noget overraskende sin kvalifikationsgruppe foran blandt andre USA og Mexico.

Der er dog ingen tvivl om, at Belgierne er favoritter i de to nationers første indbyrdes opgør nogensinde.