Får revanche i legendariske belgiske klitter: Mathieu van der Poel overlegen i Koksijde

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Får revanche i legendariske belgiske klitter: Mathieu van der Poel overlegen i Koksijde

Få tackler de udfordrende sandstykker lige så godt som den 28-årige hollandske verdensmester Mathieu van der Poel.
Få tackler de udfordrende sandstykker lige så godt som den 28-årige hollandske verdensmester Mathieu van der Poel.Profimedia
Ingen kan bide skeer med Mathieu van der Poel på crosscyklen i denne sæson, og for niende løb i streg kan den 28-årige hollandske verdensmester sætte en sejr på kontoen. Tættest på kom landsmand Pim Ronhaar, mens ærkerival Wout van Aert måtte tage til takke med en tredjeplads i det traditionsrige belgiske Vlaamse Duinencross i kystbyen Koksijde.

Blandt de allermest prestigefyldte cyklecrossløb er Vlaamse Duinencross, der første gang blev afviklet i 1969 i sandklitterne ved den nordbelgiske by Koksijde. Her har der to gange været kørt VM, senest i 2012, og vinderne af de to omtalte verdensmesterskaber, først belgiske Paul Herygers og så belgiske Niels Albert, har begge fået sandklitter opkaldt efter sig.

Det virker næsten givet, at der også i fremtiden vil blive opkaldt ting efter Mathieu van der Poel. Torsdag eftermiddag satte han samtlige konkurrenter godt og grundigt til vægs i årets Vlaamse Duinencross, da han sejrede helt suverænt i Koksijde. 

Allerede på første omgang åbnede van der Poel det afgørende hul, da han slet og ret bare kørte ærkerivalen Wout van Aert ud af sit baghjul. I 2023 var det ellers lige omvendt, da van Aert vandt med mere end halvandet minut ned til van der Poel. 

Men revanche fik van der Poel altså i år, hollænderens niende sejr i denne sæson ud af lige så mange mulige, og den 28-årige superstjerne er altså fortsat ubesejret siden VM-titlen hjemme i hollandske Hoogerheide i starten af februar sidste år.

Og det skulle vise sig, at det ikke engang ville være Wout van Aert, der var van der Poels nærmeste konkurrent denne torsdag, for på andenpladsen strøg van der Poels unge landsmand, 22-årige Pim Ronhaar, ind efter en forrygende flot præstation. 

Tredjepladsen tog Wout van Aert sig dog af, og dermed fik belgieren også afværget en mindre katastrofe for det belgiske hjemmepublikum, da fjerdepladsen gik til hollandske Lars van der Haar, og naboerne fra Holland var således tæt på at sætte sig på hele podiet. Den forhenværende gravelverdensmester, 31-årige belgiske Gianni Vermeersch, snuppede femtepladsen.

I den samlede stilling var det en strålende dag for den erfarne hollandske specialist Lars van der Haar. Den 32-årige hollandske mester førte således det såkaldte X2O Badkamers Trofee, som Vlaamse Duinencross de seneste to år har været en del af, med et minut og 38 sekunder forud for dagens løb. 

Da nærmeste forfølge, belgiske Eli Iserbyt, ikke var til start ovenpå en slem maveinfektion, kunne van der Haar derfor udbygge sin føring, da man automatisk tillægges fem minutters tidstab til vinderen, når man ikke stiller til start i serien, der modsat World Cuppen og Superprestige-serien altså køres på tid og ikke med point. 

Sejren var van der Poels sejr nummer 102 i de fire store konkurrencer – VM, World Cup, Superprestige og X2O Badkamers Trofee – og samtidig sejr nummer 30 i X2O Badkamers Trofee. Nu venter en pause på mere end tre uger før næste afdeling, der 27. januar køres i Hamme, når Flandriencross er på programmet.

Top-10 i Vlaamse Duinencross:

1. Mathieu van der Poel, 28 år, Holland

2. Pim Ronhaar, 22 år, Holland

3. Wout van Aert, 29 år, Belgien

4. Lars van der Haar, 32 år, Holland

5. Gianni Vermeersch, 31 år, Belgien

6. Laurens Sweeck, 30 år, Belgien

7. Joran Wyseure, 22 år, Belgien

8. Michael Vanthourenhout, 30 år, Belgien

9. Jens Adams, 31 år, Belgien

10. Niels Vandeputte, 23 år, Belgien