Drømmehop redder håb om norsk sejr i den legendariske Firebakketurnering

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Drømmehop redder håb om norsk sejr i den legendariske Firebakketurnering
Drømmehop redder håb om norsk sejr i den legendariske Firebakketurnering
Drømmehop redder håb om norsk sejr i den legendariske FirebakketurneringCHRISTOF STACHE/AFP
Efter sejre i de to første afdelinger af Firebakketurneringen måtte skihopperen Halvor Egner Granerud onsdag se sig slået af polske Dawid Kubacki.

Halvor Egner Granerud kan dog glæde sig over, at han fortsat ligger lunt i svinget til at vinde den traditionsrige turnering samlet som den første nordmand siden 2006/07-sæsonen.

Et monsterhop på 133 meter på det sidste hop sørgede for, at han ikke mistede alt for meget af sit forspring til Dawid Kubacki i den samlede stilling.

Granerud har således 23,3 point ned til Kubacki inden den sidste afdeling i Bishchofshofen.

I onsdagens afdeling i Innsbruck var Granerud efter sit første hop nede som nummer seks, men han rejste sig med dagens klart længste hop. Det var dog ikke nok til at slå Dawid Kubacki.

Polakken lå i spidsen efter det første hop, og selv om han blot nåede ude på 121,5 meter på sit sidste hop, holdt han Granerud bag sig.

Medregnet stilpoint kom Dawid Kubacki op på 265,2 point, mens nordmanden måtte nøjes med 261,7 point.

Halvor Egner Granerud vandt i både Oberstdorf 29. december og i Garmisch-Partenkirchen 1. januar. Derfor kunne han med rette sætte næsen op efter et historisk resultat.

Han havde således muligheden for at vinde alle fire afdelinger af den traditionsrige skihopturnering.

Det har kun Sven Hannawald i 2002, Kamil Stoch i 2018 og Ryōyū Kobayashi i 2019 formået at gøre tidligere. Og Granerud slutter sig ikke til legenderne i denne omgang.

Firebakketurneringen slutter 6. januar i Bischofshofen.