Den Schweiziske OL-mester Lara Gut-Behrami sikrer super-G-triumf i World Cuppen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Den Schweiziske OL-mester Lara Gut-Behrami sikrer super-G-triumf i World Cuppen
Lara Gut-Behrami var igen hurtigst.
Lara Gut-Behrami var igen hurtigst.
LIONEL BONAVENTURE/AFP
Den lynhurtige schweizer Lara Gut-Behrami kan kalde sig den samlede vinder af super-G-konkurrencen i den alpine World Cup-sæson.

Torsdag var hun den hurtigste på pisten i Andorra, hvor sæsonfinalens afvikles i denne uge. Den 31-årige schweizer brugte 1 minut og 26,70 sekunder på at drøne ned ad pisten i sæsonens sidste super-G-løb.

Dermed var hun 0,22 sekunder hurtigere end italieneren Federica Brignone og yderligere 0,25 sekunder hurtigere end nordmanden Ragnhild Mowinckel.

Netop Brignone og Mowinckel slutter også som nummer to og tre i World Cuppens samlede super-G-stilling. De to forfølgere skulle have håbet, at Lara Gut-Behrami enten begik en stor fejl og udgik torsdag, eller at hun kørte uvant langsomt.

Det er fjerde gang i karrieren, at Lara Gut-Behrami vinder World Cuppen i super-G. Det gjorde hun også i 2021, 2016 og 2014. Hun er desuden forsvarende olympisk mester i disciplinen, som hun også tidligere har været verdensmester i.

Schweizeren vandt den samlede World Cup i 2016, men i år må hun sandsynligvis nøjes med en andenplads. Hun kan ikke nå at hente suveræne Mikaela Shiffrin, men kan hentes nedefra.

Den alpine World Cup-sæson slutter med en slalomkonkurrence lørdag og en storslalomkonkurrence søndag.