NBA Round-up: Jokic leverede en triple-double mod Lakers og Suns besejrede Warriors

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

NBA Round-up: Jokic leverede en triple-double mod Lakers og Suns besejrede Warriors

Nikola Jokic (t.h.) krammer Anthony Davis.
Nikola Jokic (t.h.) krammer Anthony Davis.AFP
Basketballsuperstjernen Nikola Jokic fra mesterholdet Denver Nuggets har allerede gjort sig positivt bemærket ved NBA-starten.

Natten til onsdag førte serberen Nikola Jokic mestrene til en sejr på 119-107 over LeBron James og Los Angeles Lakers i åbningskampen i den nye sæson. I kampen leverede Nikola Jokic en triple-double med 29 point, 13 rebounds og 11 assists.

Jokic: Mesterskabsceremonien "gav os et boost"

Før kampen mod Lakers modtog Jokic og co. deres mesterskabsringe ved en formel ceremoni, og det første mesterskabsbanner i franchisens historie blev hejst under arenaens tag.

"Jeg tror, at hele ceremonien gav os et boost," sagde Jokic, som to gange har været ligaens MVP og MVP i de seneste NBA-finaler, "vi ville ikke lade det ødelægge vores aften."

Anført af Jokic fik Denver Nuggets en imponerende start og trak endda fra med en 18 points-føring tidligt i andet quarter. Men værterne kunne ikke holde det tempo og tillod Lakers hale ind, så forspringet kun var tre point igen mod slutningen af det sidste quarter. Alligevel endte det med 12-pointssejr til Nuggets.

LeBron James sluttede med 21 point, otte rebounds og fem assists, mens medspilleren Anthony Davis scorede 17 point.

"Første halvleg var fantastisk for os, men så lettede vi lidt på speederen," sagde Jokic: "Men i slutningen af kampen var vi virkelig gode og vandt kampen."

Den 28-årige havde sprunget VM i Asien over efter den udmattende NBA-sæson for at være klar til den nye sæson. Jokic mente allerede efter sejren over Lakers, at et succesfuldt titelforsvar var muligt: "Hvis vi spiller, som vi gjorde i aften, tror jeg, at vi har en chance."

Golden State Warriors - Phoenix Suns (104-108)

I sæsonens anden premierekamp led stjerneplaymakeren Stephen Curry og Golden State Warriors sæsonens første nederlag. Mod Phoenix Suns med Kevin Durant og Devin Booker tabte de syvdobbelte mestre 104-108. Curry scorede 27 point, men ramte kun fire af sine 14 forsøg fra trepointslinjen (28,6 procent). Booker blev topscorer med 32 point, mens Durant sluttede med 18 point.