NBA's ejere vil skærpe reglerne for hvornår klubber må spare stjernespillere

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
NBA's ejere vil skærpe reglerne for hvornår klubber må spare stjernespillere
LeBron James fra Los Angeles Lakers bliver presset af Stephen Curry fra Golden State Warriors.
LeBron James fra Los Angeles Lakers bliver presset af Stephen Curry fra Golden State Warriors.
AFP
NBA's holdejere godkendte onsdag hårdere regler og større straffe for at hvile stjernespillere, herunder regler om, at flere All-Stars skal sidde over i den regulære sæson, meddelte ligaen.

LeBron James fra Los Angeles Lakers og Kawhi Leonard fra Los Angeles Clippers er blandt dem, der strategisk er blevet hvilet i løbet af tidligere sæsoner af deres klubber.

Ligaen definerer en stjernespiller som enhver, der har været på et NBA All-Star- eller All-NBA-hold i løbet af de tre foregående sæsoner, eller efter en All-Star-kamp i samme sæson.

At begrænse hviletiden for stjernespillere under turneringer i sæsonen og nationalt tv-transmitterede kampe, er et boost for NBA's tv-partnere, som forbereder sig på at forhandle nye aftaler om medierettigheder, så det sikres, at kampe, der forventes at have store talenter, ikke underbydes af stjerner, der sidder ude.

Afstemningen om Player Participation Policy giver ifølge ESPN og The Athletic ligakontoret mere overblik og magt, til at straffe overtrædere med bøder på 100.000 dollars for den første overtrædelse, 250.000 dollars for den anden og hver yderligere bøde koster 1 million dollars mere.

Under de nye regler, som er anbefalet af NBA's konkurrenceudvalg, kan holdene ikke spare en stjernespille, eller få ham til at spille en stærkt reduceret rolle på en måde, der påvirker spillets integritet.

LeBron James fra Los Angeles Lakers
AFP

En bekymring for ligaens integritet kunne være, at holdene måske hviler toptalenter, velvidende at tab i slutningen af sæsonen af et hold uden for slutspillet kunne forbedre positionen i den følgende NBA Draft.

Uafhængige ligakontorundersøgelser, herunder lægeundersøgelser, vil være en del af håndhævelsen af hvilepolitikkerne, når holdene ikke kan påvise en godkendt grund til, at en stjernespiller er fraværende.

Holdene får ansvaret for at administrere holdopstillingerne, så ikke mere end én stjernespiller er utilgængelig til en kamp, og de skal sikre, at stjernerne er tilgængelige til nationale tv-kampe samt den nye sæson, der starter i november.

Ikke-skadede spillere der hviler sig til en kamp, skal være synlige for tilskuerne og til kampene.

Holdene skal balancere antallet af stjernespilleres fravær i en enkelt kamp mellem hjemme- og udebanekampe.

Ligaen siger, at der er undtagelser fra deltagelsespolitikken af personlige årsager, skader og forhåndsgodkendt fravær baseret på en spillers alder, karrieremængde eller alvorlige skadeshistorik.