NBA: Golden State Warriors slog Oklahoma City Thunder i voldsomt spændende affære

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

NBA: Golden State Warriors slog Oklahoma City Thunder i voldsomt spændende affære

Golden State Warriors' guard Stephen Curry løber mod kurven mod Oklahoma City Thunder.
Golden State Warriors' guard Stephen Curry løber mod kurven mod Oklahoma City Thunder.Profimedia
Golden State-stjernen Stephen Curry lavede det vindende lay-up med to tiendedele af et sekund tilbage fredag, da Warriors åbnede NBA's nye in-season turnering med en dramatisk 141-139 sejr over Oklahoma City Thunder.

I en kamp, hvor de to hold skiftedes til at føre hele 23 gange stod det 139-139, da Curry gik mod kurven og steg til vejrs for at sende et skud afsted.

Men holdkammeraten Draymond Green, hvis hånd var tæt på kanten, blev dømt for offensiv goaltending - men kendelsen blev omstødt, så Warriors kunne fejre sejren.

Curry sluttede kampen med 30 point og satte fem ud af ti tre-pointere.

Green scorede 15 point med fem rebounds, og Chris Paul leverede 13 assists.

Lu Dort scorede 29 point, og Chet Holmgren bidrog med 24 for Oklahoma City, som var uden topscorer Shai Gilgeous-Alexander, der sad ude med en knæskade.

Selv uden ham var Thunder tæt på at levere et stærkt resultat. Warriors førte med to ved pausen, men Dort scorede 11 point tidligt i tredje quarter og bragte Oklahoma City foran med fem, inden Warriors kæmpede sig tilbage og udlignede til 106-106 ved indgangen til fjerde quarter.

"De tog røven på os hele kampen," sagde Warriors-træner Steve Kerr, som indrømmede, at han frygtede det værste, da dommerne gennemgik kendelsen for indblanding mod Green.

Fra sidelinjen, sagde Kerr, så Currys skud godt ud.

"Da jeg så replayet på resultattavlen, så det ud, som om Draymond rørte kanten," sagde Kerr. "Og det er vel bare en vurdering af, om det påvirkede skuddet.

"Jeg forventede lidt, at de ville annullere (Currys scoring), men de tillod det åbenbart."

Det var et af de mest dramatiske øjeblikke på den første aften i den nye Cup-turnering, som kommissær Adam Silver håber vil  give ekstra interesse til kampene tidligt på sæsonen.

De 30 klubber blev inddelt i seks grupper af fem, og hvert hold spiller i alt fire turneringskampe i denne måned for at afgøre seks gruppevindere og to wildcard-hold til kvartfinalerne.

Alle kampe i den nye turnering tæller med i tabellen for den regulære sæson, undtagen finalen den 9. december i Las Vegas.

De regerende NBA-mestre fra Denver benyttede lejligheden til at give Dallas Mavericks deres første nederlag i denne sæson, 125-114.

Den dobbelte MVP-vinder Nikola Jokic scorede 33 point på 14 ud af 16 skud og tilføjede 14 rebounds og ni assists, da Nuggets kom tilbage fra deres eneste nederlag i denne sæson.

Denver var dominerende i kampen mod et Mavs-mandskab, som blev anført af 34 point fra Luka Doncic. Kyrie Irving, der var tilbage efter at have misset to kampe, scorede 22 for Dallas.

Indiana Pacers, som blev drevet frem af 27 point fra Myles Turner, fik også en sejr på 121-116 over Cleveland Cavaliers.

Tyrese Haliburton lavede 18 point og 13 assists for Pacers, som førte med hele 18 point, men måtte kæmpe sig tilbage, efter at Cavs, anført Donovan Mitchell, som lavede 38 point og ni assists, bragte sig foran med fire point midtvejs i fjerde quarter.

Bucks holdt Knicks fra fadet

Det var tæt i Chicago, hvor Dorian Finney-Smith scorede 21 point og Mikal Bridges leverede 20 point for Brooklyn Nets i en 109-107 sejr over Bulls.

I Portland slog Trail Blazers Memphis Grizzles med 115-113 i overtiden.

I Milwaukee scorede Damian Lillard 15 af sine 30 point i fjerde quarter og satte den afgørende tre-pointer med 1:03 tilbage, da Bucks holdt New York Knicks fra fadet med en sejr på 110-105.

Milwaukee modstod 45 point fra Jalen Brunson, hvis tre-pointer med 1:10 tilbage bragte Knicks foran for første gang siden andet quarter, 103-101.

Lillard lavede en tre-pointer og bragte Bucks foran igen, og to store blokeringer fra Brook Lopez - som havde otte - hjalp Bucks med at bevare forspringet.

Giannis Antetokounmpo tilføjede 22 point, otte rebounds og seks assists for Bucks, som havde seks spillere, der scorede tocifrede antal point.