MVP-forsvar i overhængende fare: Embiid pådrager sig knæskade

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

MVP-forsvar i overhængende fare: Embiid pådrager sig knæskade

Joel Embiid må nok engang forberede sig på en skadespause.
Joel Embiid må nok engang forberede sig på en skadespause.Thearon W. Henderson/Getty Images via AFP
Joel Embiid er som absolut minimum ude af weekendens opgør, efter han tidligere på ugen pådrog sig en skade i venstreknæ, der nu har vist sig at være en meniskskade. Hvor længe superstjernen må sidde ude er endnu uvist, men fraværet bringer Embiids MVP-forsvar i alvorlig fare.

Skader fortsætter med at plage og præge Joel Embiids ellers så fornemme NBA-karriere. Natten til onsdag slog superstjernen sit venstre knæ, da han sammen med resten af sit hold, Philadelphia 76ers, mødte Golden State Warriors. Nu har det vist sig, at den regerende MVP har pådraget sig en meniskskade.

Skaden skete, da Warriors’ Jonathan Kuminga landede på Embiids venstre ben, hvilket nu altså har vist sig at koste Embiid en ny pause, om end det fortsat er uvist, præcis hvilken pause der vil vente for Embiid, da skadens fulde omfang endnu ikke er offentliggjort.

I første omgang måtte Embiid under alle omstændigheder se til fra bænken, mens 76ers fik bugt med Utah Jazz, efter ellers at have tabt fire opgør i træk, alle sammen på udebane. Philadelphia blev båret til 127-124-sejren af en velspillende Tyrese Maxey, der scorede 51 point.

Også lørdagens opgør mod Brooklyn Nets hjemme i Philadelphia er Embiid allerede endegyldigt meldt ude til, og der er altså stor risiko for, at 76ers nu må undvære deres absolutte stjernespiller i en længere periode.

Allerede nu er Embiid gået glip af 13 kampe, hvilket betyder, at muligheden for at forsvare MVP-prisen efterhånden hænger i en tynd tråd. Ifølge ligaens overenskomst skal spillere nemlig optræde i minimum 65 kampe ud af sæsonens 82 for at kunne komme i betragtning til prisen som årets mest værdifulde spiller.

Med 14 kampe – opgøret mod Nets inklusive – allerede streget ud for Embiid, er der således kun sølle tre kampe tilbage i banken for Embiid at give af.

Det har i det hele taget været en skadesplaget karriere, Joel Embiid hidtil har haft sig i NBA. Blot to gange har den 29-årige superstjerne spillet mere end 65 kampe i en sæson, og ifølge Statmuse har 76ers-spilleren misset svimlende 428 kampe i løbet af sin karriere.

Efter sejren over Utah Jazz indtager Philadelphia 76ers femtepladsen i Eastern Conference med 30 sejre i 47 spillede kampe. Boston Celtics, Milwaukee Bucks, New York Knicks og Cleveland Cavaliers indtager de fire pladser over Philadelphia. De bedste seks mandskaber er sikret en direkte billet til slutspillet, mens holdene på syvende til og med 10.-pladsen skal spille om en plads i slutspillet.