Victor Wembanyama skuffede i NBA Summer League-debut for San Antonio

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Victor Wembanyama skuffede i NBA Summer League-debut for San Antonio

Wembanyama havde en hård debut for San Antonio
Wembanyama havde en hård debut for San AntonioProfimedia
Victor Wembanyama, der er blevet udvalgt som første draft spiller i NBA, leverede en kedelig præstation i sin længe ventede debut for San Antonio. Han kæmpede i lange perioder, da Spurs besejrede Charlotte 76-68 i en NBA Summer League-kamp fredag.

Det franske vidunderbarn, som er 2,24 meter høj, ved, at han har meget at lære for at leve op til sin hype som NBA's største talent siden LeBron James for 20 år siden.

Wembanyama scorede kun på 2 ud af 13 skud fra gulvet, kun 1 ud af 6 fra 3-pointsområdet, og sluttede med ni point, otte rebounds, fem blokeringer og tre assists i lidt over 27 minutter på banen.

"Ærligt talt vidste jeg ikke, hvad jeg lavede på banen i aften," sagde Wembanyama."Men jeg prøver at lære til de næste kampe, og det vigtigste er at være klar til sæsonen."

Efter sin første smagsprøve på livet på banen i NBA, hvor han spillede mod andre unge talenter og nybegyndere, lærte Wembanyama, at han skal bevæge sig hurtigere og reagere bedre, når der bliver kaldt på spil.

"Det sværeste for mig var at forstå - nogle gange var jeg ikke god til at læse spillene og beslutningerne," sagde han.

"Den største forbedring, jeg skal gøre mig, er at være klar til at reagere på de spil, som point guarden kalder. Holde forbindelsen."

Et udsolgt publikum på 17.500 tilskuere fyldte Thomas & Mack Arena for at se Wembanyama bære en Spurs-trøje for første gang.

"Det er et specielt øjeblik, virkelig specielt, at bære den trøje for første gang. Det er virkelig en ære," sagde Wembanyama. "Alt i alt er jeg glad for, at vi vandt denne kamp. Der findes ingen bedre måde at starte en premiere på."

Hans fem blokerede skud var de fleste af en Spurs-spiller i en Summer League-kamp siden 2018, et tegn på, at hans NBA-uddannelse allerede giver udbytte.

"Jeg skal vænne mig til NBA's spillestil," sagde han. "Næste gang vil jeg gøre det bedre. Jeg håber at gøre det bedre hver gang.

Wembanyama i aktion
Wembanyama i aktionProfimedia

"Jeg prøver at lære så meget som muligt så hurtigt som muligt, så jeg kan være klar til sæsonstarten."

Wembanyama, som forventes at spille igen på søndag mod Portland, skal i træningslejr før sæsonen og spille træningskampe, før Spurs begynder den regulære sæson i oktober.

"Vi er nødt til at være tålmodige med ham," sagde Spurs' general manager Brian Wright under ESPN's udsendelse. "Han er ekstremt uselvisk, en rigtig god pasningsspiller, og han tænker kun på holdet."

"Han er intelligent, men han er også utroligt nysgerrig," sagde Wright."Det ser man ikke så tit hos nogen, der er så højt rangeret. Det er det, der gør ham unik."

Wembanyama startede, vandt åbningsspillet og havde en assist på den første Spurs-besiddelse, men missede sine første tre skud - en baseline jumper, en outside jumper og et layup-forsøg.

Franskmanden lavede sin første scoring i Spurs-trøjen med 7:02 tilbage af første quarter.

Charlotte, som valgte forwarden Brandon Miller som nummer to, så til tider Wembanyama beskytte Miller, når han ikke var en defensiv kraft nær kurven.

Miller og Wembanyama gik head-to-head
Miller og Wembanyama gik head-to-headProfimedia

"Jeg var ret begejstret for, at han faktisk beskyttede mig," sagde Miller. "Jeg havde det sjovt med det. Jeg ved, at han nok skal få sit."

Wembanyama fik sin første lektion i, hvad han skulle undgå, da Charlottes center Kai Jones leverede en springende slam dunk over franskmanden med 5:16 tilbage i tredje quarter.

Efter at have misset sine første fem 3-pointsforsøg, fik Wembanyama sat et med 2:50 tilbage af fjerde quarter.

"MASSER AF POTENTIALE

Den legendariske center Kareem Abdul-Jabbar sagde, at Wembanyama bliver nødt til at lære NBA's "spillestil" og havde nogle råd til teenagevidunderet.

"Han skal bare være tålmodig og samle det op, han kan samle op, efterhånden som han kommer videre," sagde Abdul-Jabbar. "Han kommer ikke til at få det hele på én gang."

Wembanyamas Spurs-debut blev spillet få timer efter, at politiet i Las Vegas sagde, at der ikke ville blive rejst tiltale efter en hændelse, hvor vagter, der beskyttede Wembanyama, var involveret i en episode med Britney Spears.

Se et sammendrag af Wembanyamas San Antonio-debut på Flashscore