Haliburtons triple-double hjælper Indiana Pacers til sejr over Boston Celtics

Tyrese Haliburton skyder bolden, Al Horford og Jayson Tatum kan kun se på
Tyrese Haliburton skyder bolden, Al Horford og Jayson Tatum kan kun se påProfimedia
Anført af Tyrese Haliburton, som lavede sin karrieres første triple-double, nåede Indiana Pacers semifinalen i den nye turnering ved at slå Boston Celtics 122-112.

Haliburton stod for 26 point, ti rebounds og 13 assists i en kamp, hvor Pacers løb fra Celtics med 9-0 i de sidste to minutter. Pacers, som ligger nummer seks i Eastern Conference i den regulære sæson, slog førerholdet og møder vinderen af kampen mellem Milwaukee Bucks og New York Knicks i semifinalen i Las Vegas på torsdag.

På tirsdag er Bucks værter for Knicks i kvartfinalen, og ifølge Haliburton er Pacers klar til at møde vinderen.

"Vi er et ungt, sultent hold, som ønsker at vinde hver aften," siger Haliburton.

"Så vi er glade for at være der, men vi er ikke tilfredse med bare at være der. Vi ønsker at vinde."

Buddy Hield scorede 21 point for Pacers, som havde syv spillere, der nåede tocifrede tal i Gainbridge Fieldhouse, hvor mere end 16.000 mennesker overværede kampen. "Atmosfæren er vanvittig," sagde Haliburton om den play-off-atmosfære, der var i arenaen, noget NBA ledte efter, da de introducerede turneringen i sæsonen. "Det er fantastisk," sluttede Haliburton.

Jayson Tatum lavede 32 point og 12 rebounds, mens Jaylen Brown kom op på 30 point og ni rebounds for Boston, som dominerede første halvleg, men ikke kunne afværge Pacers' stærke angreb i anden halvleg.

I anden halvleg vendte Pacers det hele på hovedet. Haliburton, som ikke kom over syv point i første halvleg, lavede otte point i de første fire minutter af anden halvleg.

Pacers - Celtics
Pacers - CelticsFlashshare

Ifølge Boston-træner Joe Mazzulla var de 18 turnovers - herunder seks i tredje quarter, hvor Pacers bragte sig foran med 11 point - årsagen til hans holds nederlag. "Når man giver bolden væk, lader man dem bare lave turnovers," sagde han.

Alligevel stod det 105-105 med 1:33 på uret, da Indiana gav det sidste skub. Haliburton trak en foul på en step-back tre-pointer og gav Pacers føringen. Hield kastede en tre-pointer, og Aaron Nesmith dunkede, mens Celtics ikke kunne stille noget op.

Pelicans - Kings

Senere mandag nat spillede Sacramento Kings mod New Orleans Pelicans om en plads i semifinalen i vest. Her vandt holdet fra New Orleans med 127-117.

Los Angeles Lakers spiller mod Phoenix Suns på tirsdag.

Finalen er på lørdag i Vegas - finalisterne spiller derefter om den første NBA Cup nogensinde og 500.000 dollars pr. spiller i præmiepenge.