Græsk superstjerne smadrer sin klubs pointrekord: ”Han er en ustoppelig spiller”

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Græsk superstjerne smadrer sin klubs pointrekord: ”Han er en ustoppelig spiller”

Giannis Antetokounmpo har spillet hele sin NBA-karriere hos Milwaukee Bucks.
Giannis Antetokounmpo har spillet hele sin NBA-karriere hos Milwaukee Bucks.Stacy Revere/Getty Images North America/Getty Images via AFP
Giannis Antetokounmpo var nærmest ustoppelig natten til torsdag, da Milwaukee Bucks hjemme fik skovlen under Indiana Pacers. Holdets græske megastjerne, Giannis Antetokounmpo, stod for 64 af holdets point og satte dermed klubbens pointrekord, i hvad der endte som en sejr på 140-126.

Milwaukee Bucks har gennem tiderne haft den ene store legendespiller efter den anden. Navne som Oscar Robertson, Kareem Abdul-Jabbar, Ray Allen og Sidney Moncrief har alle været forbi Wisconsins mest befolkningsrige by. 

Men ingen af dem har altså formået at gøre det, som græske Giannis Antetokounmpo natten til torsdag gjorde. 64 point scoret i en sand monsterpræstation af den atletiske superstjerne, der dermed satte klubbens pointrekord, en rekord der hidtil tilhørte Michael Redd, der i 2006 scorede 57 point. 

De 64 point faldt i et topopgør mod velspillende Indiana Pacers, hjemme i Milwaukees arena, Fiserv Forum. Sejren tilfaldt da også hjemmeholdet, 140-126, hvor også holdets anden helt store stjerne, Damian Lillard, fik spædet godt til med 21 point. 

I alt skulle den 29-årige græker bruger blot 28 skud fra gulvet på at score sine 64 point, men til gengæld fik Antetokounmpo så også lov til at tage hele 32 free throws, hvoraf 24 blev sænket med succes. Dertil kan grækeren lægge 14 rebounds, tre assists, fire steals og et block. 

”Han er en ustoppelig spiller. Du kan ikke forsvare ham mand-mod-mand. Der er nogle virkelig gode spillere omkring ham, men når alt kommer til stykket, så er det alt sammen ham,” fortæller Bucks-cheftræner Adrian Griffin til ligaens hjemmeside ovenpå sejren. 

Allerede to gange tidligere i karrieren er Giannis Antetokounmpo kåret som MVP i NBA, ligesom det hidtil er blevet til ét NBA-mesterskab, og præstationen natten til torsdag var såmænd også historisk. Det var således første gang i historien, at en spiller sænkede minimum 20 skud fra gulvet og 20 free throws og gjorde begge dele med en skudprocent på over 70. 

”Jeg prøver at spille basketball af de rigtige årsager, så meget som jeg kan. Jeg forsøger at spille basketball for at vinde, forsøger at spille basketball for at hjælpe mine holdkammerater være gode, men når det kommer til stykket, så er det også en fantastisk følelse at kunne sætte sådan en rekord foran fansene her i arenaen,” fortæller Antetokounmpo. 

Med sin præstation bliver Giannis Antetokounmpo den 12. spiller i historien til at score minimum 64 point, og han er den fjerde aktive spiller til at gøre det, efter Devin Booker, Donovan Mitchell og Damian Lillard, sidstnævnte altså nu Antetokounmpos holdkammerat, alle har gjort det tidligere i karrieren.

Milwaukee Bucks holder med sejren snor i Boston Celtics i toppen af Eastern Conference, Bucks indtager andenpladsen, Celtics indtager førstepladsen, mens Indiana Pacers med nederlaget indtager femtepladsen. De første seks klubber i Eastern og Western Conference kommer direkte i sæsonens slutspil. 

Natten til søndag skal Antetokounmpo og Co. igen i aktion, når de hjemme møder Detroit Pistons, mens Indiana Pacers natten til lørdag gæster Washington Wizards i den amerikanske hovedstad.