Superstjerne med superdebut mens den gamle NBA-garde kæmpede til sidste sekund

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Superstjerne med superdebut mens den gamle NBA-garde kæmpede til sidste sekund

Damian Lillard blev før sæsonen handlet i en stor trade, der sendte superstjernen til Milwaukee Bucks, hvor han natten til fredag fik sin debut.
Damian Lillard blev før sæsonen handlet i en stor trade, der sendte superstjernen til Milwaukee Bucks, hvor han natten til fredag fik sin debut.Patrick McDermott/Getty Images North America/Getty Images via AFP
Der var store præstationer at se natten til fredag, da to interessante kampe blev afviklet i NBA. I Milwaukee debuterede Damian Lillard for Bucks med en fantastisk præstation mod ellers stærke Philadelphia 76ers, mens LeBron James og Kevin Durant dystede i en intens duel i Californien.

NBA-sæsonen er skudt godt i gang, og natten til fredag bød på to spændende opgør mellem nogle af ligaens allerstørste mandskaber og superstjerner. Særligt i Fiserv Forum i Wisconsin var der masser af opmærksom rettet på nattens opgør, for her debuterede superstjernen Damian Lillard for sin nye arbejdsgiver,

Milwaukee Bucks. Hen over sommeren skiftede Lillard nemlig Portland Trail Blazers ud med Milwaukee Bucks, efter hele 11 år hos førstnævnte. Den 33-årige amerikanske point guard skal i Bucks forsøge at hjælpe holdet til endnu en NBA-titel, og sammen med den græske kæmpestjerne Giannis Antetokounmpo, kommer den erfarne scorer til at udgøre en ekstremt potent offensiv duo. 

Allerede i sin debut for Bucks beviste Lillard sit værd, for i opgøret mod Philadelphia 76ers, en af de andre helt store favoritter til at nå langt i Eastern Conference i denne sæson, blev Lillard den helt store oplevelse i en snæver sejr på 118-117. 

Med 39 point, otte rebounds og fire assists blev Lillard således kampens mest scorende spiller, mens også Antetokounmpo spædede flot til med 23 point, 13 rebounds og et par blocks. Hos 76ers var det, ikke overraskende, center Joel Embiid, der var fokus med sine 24 point, syv rebounds og seks assists, men det var point guard Tyrese Maxey, der med sine 31 point var den mest scorende Philadelphia-spiller i nederlaget til Bucks. 

Kampen endte som en tæt affære, selvom Bucks i løbet af anden periode fik opbygget en føring på hele 19 point, en føring som 76ers dog stille og roligt fik lukket i løbet af kampen, før de i fjerde periode tog føringen og pludselig var oppe med otte point. 

I kampens afslutning satte Damian Lillard en tyk streg under, hvorfor de afsluttende minutter gerne kaldes ”Dame Time,” opkaldt efter Lillards kælenavn, Dame. Den syvdobbelte All-Star tog ganske enkelt kampen i egen hånd. Hele 14 point scorede Lillard i fjerde periode, herunder en stor treer, der gav Bucks en afgørende føring på 111-116. 

Ovenpå sejren lagde Lillard dog ikke skjul på, at det var en speciel oplevelse for ham at debutere som Bucks-spiller efter mere end et årti i samme klub i Portland. 

”Jeg tror, jeg har været i et miljø, hvor jeg kom til arenaen og kendte alle, der arbejdede i arenaen. Når jeg gik på banen, kunne jeg kigge rundt og genkende de fans, der har været der år efter år efter år. Det var bare et super, super velkendt miljø, som jeg har været i. Og når jeg så kommer her, så føles det lige nu lidt som en udebanekamp. Jeg kigger rundt som den nye fyr, selvom jeg har været i ligaen længe,” lyder det fra Lillard ifølge ligaens hjemmeside. 

Kæmpe koryfæer kæmper i Californien

Andetsteds bragede to af de største mandskaber i Western Conference sammen, da Crypto.com Arena i Los Angeles lagde gulv til et opgør mellem Los Angeles Lakers og Phoenix Suns, sidstnævnte dog uden en af sine allerstørste stjerner med Devin Bookers fravær. 

I stedet blev det holdets helt store koryfæ Kevin Durant, der måtte løfte det tunge læs hos Frank Vogels Suns-mandskab. Den 35-årige dobbelte MVP-vinder leverede således en kæmpestor indsats i sin kamp nummer 10 for Phoenix Suns, hvortil stjernen i februar blev tradet efter tre sæsoner i Brooklyn Nets

Men de 35 point, som Durant diskede op med i en særdeles effektiv optræden, var ikke nok til at sikre gæsterne sejren i Californien. Durant var ellers brandvarm med 14 scoringer på 28 forsøg, mens superstjernen ligeledes hentede 11 rebounds. 

Hos hjemmeholdet var der dog også godt gang i et par kæmpestore navne og lignende koryfæer. Således var både legendariske 38-årige LeBron James og 30-årige Anthony Davis i absolut hopla overfor Suns, begge ligeledes med effektive præstationer. 

Mens LeBron James scorede 21 point, hentede otte rebounds og distribuerede ni assists, så var Anthony Davis den helt store oplevelse hos hjemmeholdet. Med 30 point på blot 17 skudforsøg, 12 rebounds, tre steals og tre blocks, leverede Davis således en vintage-præstation.

Det var dog især duellen mellem James og Durant, der efter opgøret, der sluttede med en sejr på 100-95 til Darvin Hams Lakers, trak overskrifter. 

”To af spillets allerstørste der bare gik op mod hinanden. Nogle kollisioner derude. Konkurrenceniveauet for en kamp nummer to i NBA-sæsonen var bare superhøjt. Det føltes som en playoffkamp derude. En boksekamp. Et slagsmål. At se de to fyre (LeBron James og Kevin Durant, red.) bare kæmpe for det derude var ret specielt,” kommer det efter opgøret fra Phoenix-head coach Frank Vogel. 

Med sejren får Los Angeles Lakers rettet op på en skidt sæsonstart, da LeBron James og Co. åbnede sæsonen med et klart nederlag til de forsvarende mestre fra Denver Nuggets, mens Phoenix Suns altså ikke formår at følge op på en fornem sæsonstart, der gav en flot sejr på fire point i Chase Center ude mod selveste Golden State Warriors.