Dallas-stjerne funkler og melder sig ind i eksklusiv NBA-klub

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dallas-stjerne funkler og melder sig ind i eksklusiv NBA-klub

Luka Doncic var flyvende i fredagens kamp.
Luka Doncic var flyvende i fredagens kamp.TODD KIRKLAND/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Getty Images via AFP
Den slovenske NBA-stjerne Luka Doncic nåede natten til lørdag dansk tid nye højder for sig selv og en europæisk spiller i verdens bedste basketliga.

Svimlende 73 point lavede den 24-årige Doncic for Dallas Mavericks, der slog Atlanta Hawks 148-143.

Dermed overgik han med stor margin sin egen klubrekord på 60 point fra 2022 og meldte sig ind i en meget eksklusiv klub med spillere, der har lavet over 70 point i samme kamp i NBA.

Den tæller ti spillere og toppes af ikonet Wilt Chamberlain, der lavede 100 point i en kamp i 1962. Derudover har kun afdøde Kobe Bryant overgået Doncic med 81 point i en kamp i 2006.

"Det er specielt at blive talt om i sammenhæng med sådanne navne. Det er utroligt. Vi elskede alle Kobe," siger Doncic ifølge AFP efter sin rekordkamp.

Fredag var det meget symbolsk nøjagtigt fire år siden, at Kobe Bryant, hans datter og syv andre døde i et helikopterstyrt.

Doncic rangerer som nummer fire på listen over flest point i en kamp, da Wilt Chamberlain lavede 78 point i en kamp i 1961.

Sloveneren deler desuden fjerdepladsen med selvsamme Chamberlain, der lavede 73 point i to kampe, samt David Thompson, som præsterede 73 point i 1978.

Doncic lavede ud over sine point også 10 rebounds og 7 assists og var på den måde afgørende for, at Dallas brød en stime på tre nederlag i træk.

Devin Booker havde også en forrygende fredag. Han lavede således 62 point for Phoenix Suns.

Han og Doncic blev på samme aften dermed medlem af en endnu mere eksklusiv klub - nemlig den med spillere, der har mindst en kamp med minimum 60 og en kamp med minimum 70 point bag sig.

Den tæller kun seks spillere: Wilt Chamberlain, Kobe Bryant, Elgin Baylor, Damian Lillard og altså Doncic og Booker.

En meget vigtig ting manglede dog for Booker fredag. Suns tabte 131-133 til Indiana Pacers og fik dermed brudt en stime på syv sejre i træk.